Albayrak: Kriz bekleyenler hüsrana uğradı

Türkiye'nin korona virüsü salgını döneminde ekonominin tüm göstergelerinde diğer ülkelere göre pozitif yönde ayrıştığını öne süren bakan Albayrak "2018 Ağustos’undan beri Türkiye’nin ekonomik bir krize gireceğini söyleyenler, böyle bir krize maddi, manevi ve siyasi yatırım yapanlar, pandemi dönemimizdeki performansımızla hüsrana uğradı ve uğramaya devam edecek" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu - Gelir İdaresi Başkanlığı Ataşehir Hizmet Binası'nın açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların katıldığı törenle yapıldı.

Açılışta konuşan  Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, koronavirüs salgını nedeniyle IMF ve Dünya Bankası gibi küresel anlamda bir çok kuruluşun global ekonomide yüzde 8-10'lar düzeyinde daralma tahmininde bulunduğunu belirterek, 2020 yılında dünya genelinde büyük üretim kayıpları yaşandığını, işsizlik oranlarında ciddi yükselme sürecinin başladığını hatırlattı.

Türkiye'nin ise bu dönemde ekonomik başarı gösterdiğini savunan Albayrak, "Normalleşme döneminde ekonominin tüm göstergelerinde kıyas ülkelerin tamamına göre pozitif ayrışan ülkelerden biri oldu Türkiye. 2018 Ağustos’tan beri Türkiye’nin ekonomik bir krize gireceğini söyleyenler, böyle bir krize maddi, manevi ve siyasi yatırım yapanlar bir kez daha pandemi dönemindeki performansımızla hüsrana uğradı ve uğramaya da devam edecek. Normalleşme döneminden hedeflerimizin üzerinde bir kazanımla çıkarak ihracata, istihdama ve katma değerli mal üretimine dayalı ekonomik altyapımızı tam anlamıyla dönüştürmeye devam edeceğiz" dedi.