Ekrem İmamoğlu: Dönemin modası bana ve İBB'ye saldırmak

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bu dönemin modası da İmamoğlu'na saldırmak. Bize yönelik eleştirilerin büyük çoğunluğu uyduruk siyasi yakıştırmalardan ibaret" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Aksaray Sanat Meydanı ve Zemin Altı Otoparkı Temel Atma Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Eskiden İSKİ Genel Müdürlük binasının bulunduğu alana yapılacak meydan projesinin yarışma ile belirlendiğini söyleyen İmamoğlu “Ahşap dokusuyla, çağdaş mimarisiyle, meydan kavramını  korumasıyla, ağacı ve yeşili de buraya taşıyarak çok özenli bir saha oluştu” dedi. İmamoğlu, Tarihi Yarımada’da gerçekleştirdikleri Aksaray Meydanı,  Beyazıt Meydanı, Sarayburnu, Eminönü Meydanı, Ordu Caddesi yayalaştırma çalışması, Yenikapı’daki otogarı kaldırma çalışmaları, Bulgur Palas restorasyonu, Yedikule Gazhanesi, Bukeleon Sarayı’nı anlattı.

"İstanbul’un tüm meydanlarını, tarihsel kimliklerini koruyarak, yaya dostu, yeşil, ferah alanlara dönüştürüyoruz. Bugün temelini attığımız Aksaray Sanat Meydanı da bunun güzel bir örneği olacak.

Yıllardır atıl kalmış bir alanı daha güzel bir meydana dönüştürüyoruz. Aksaray Sanat Meydanı geliyor" dedi.

'30 YILDIR ÇÖP DOLDURDULAR, BİZ TEMİZLEDİK'

Kara surlarının yaklaşık 7 kilometresinin 2-3 km’lik kısmını temizlediklerini anlatan İmamoğlu “30 yıldır içine çöp doldurdular. Biz çöpleri temizlerken yandaş medya ‘çöpü doldurdular, kaldırıyorlar’ diye haber yaptılar. Allah'tan korkun. Binlerce kamyon çöpü o iki sur arasından temizledik, temizlemeye devam ediyoruz” dedi.

'BU MODANIN TUTMADIĞINI GÖSTERECEĞİZ'

İmamoğlu, “Bize yönelik eleştirilerin büyük çoğunluğu uyduruk siyasi yakıştırmalardan ibaret. Bu dönemin modası da İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve onun başkanı Ekrem İmamoğlu'na saldırmak herhalde. Olsun bu modayı görüyoruz. Onlara bu modanın tutmadığını, bu modanın modası geçmiş bir iş olduğunu 31 Mart’ta 16 milyon İstanbullu çatır çatır gösterecek. Onlar iş yapamıyorlar. Onlar tek kişinin aklına güveniyorlar. Kimdir o bilmiyorum ama iki dudak arasından çıkan söze güveniyorlar. Biz ise 16 milyon insana güveniyoruz. Biz milletin has ve halis temsilcileri olmaya devam edeceğiz. Başkaları da o bir kişinin emirleriyle iş yapmaya devam etsin" dedi.

İmamoğlu, Ataköy - İkitelli Metro Hattı test sürüşü sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ifadelerine yönelik sorulara, "Dün konuşmamda ifade ettiğim tariflerimle ya da ilişki tanımlamalarımla ben o defteri kapattım. İşime ve önüme bakıyorum. Süreçte şu anda ifade edebileceğim başka bir şey yok. Ben çünkü gerçekten yoğun bir iş takvimiyle meşgulüm. Eski dost düşman olmaz. " yanıtını verdi. 

'BEN O DEFTERİ KAPATTIM, İŞİME VE ÖNÜME BAKIYORUM'

Ataköy-İkitelli Metro Hattı Test Sürüşü sonrası gazetecilerin Meral Akşener’in ifadelerine yönelik sorularını yanıtlayan İmamoğlu, "Ben dün söyleyeceğimi söyledim. Dün konuşmamda ifade ettiğim tariflerimle ya da ilişki tanımlamalarımla ben o defteri kapattım. İşime ve önüme bakıyorum. Süreçte şu anda ifade edebileceğim başka bir şey yok. Ben çünkü gerçekten yoğun bir iş takvimiyle meşgulüm. Eski dost düşman olmaz. Onun dışında küçük küçük detaylar üzerinden konuşmayı artık uygun görmüyorum. Geçmişe dönmeye hiç vaktimiz yok. Geleceğe bakıyoruz. Geleceğe dönük şu anda 16 milyon İstanbullu hatta bütün ülke bizim yaptığımız işlere ve başarılarımıza odaklanmış durumda. Biz Türkiye’nin geleceğinin imza altına alındığı, tariflendiği şehirlerde yöneticileriz. Ben de Mansur Bey de hepimiz artık geleceğe odaklanmış bir biçimde yolumuza devam ediyoruz" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)