Ekrem İmamoğlu: Terörün sorumlusu, saksılar ve banklar değildir

İBB Başkanı İmamoğlu, "İstiklal Caddesi barışın merkezidir. Saldırıda 6 insanımızı kaybettik. Teröre karşı hep birlikte mücadele etmek zorundayız. Bu işin sorumlusu saksılar ve banklar değildir” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Beyoğlu Mekansal Strateji Planı"nı kamuoyu ile paylaştı. Planın tanıtım toplantısı Ortaoyuncular Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Ekrem İmamoğlu, "şehirleri bekleyen en büyük tehlikelerden birinin yönetici pervasızlığı, densizliği, umursamazlığı ve kibri" olduğunu söyledi.

İmamoğlu, "Yani bir anda bir alan için, kişisel kaprisleriyle ya da kişisel birikimleriyle karar verme mekanizmasını hayata geçiren bireyler, geçmişten gelen büyük değerleri, eserleri ortadan kaldırabilmiştir. O bakımdan biz, bütün bu anlayışın karşısında bir duruşu, ortak aklı hakim kılmak istiyoruz. Bir başka güzelliği var ortak akıl ve İstanbul yan yana gelince: Derinliği muhteşem. Geçmişten bugüne ve bugünün dünyasında, katkı sunma arzusu olan, ‘İstanbul'a ben de katkı sunmak istiyorum’ dendiğinde on milyonlarca partner bulmak, farklı milletlerden, farklı inançlardan, farklı kültürlerden on milyonlarca insanın katkısını oraya taşıyabilmek mümkün" dedi.

'BEYOĞLU, STRATEJİ BELGESİYLE GERÇEK KİMLİĞİNİ ORTAYA KOYDU'

"Vizyon 2050" belgesiyle İstanbul için geniş bir perspektif ortaya koyduklarını belirten İmamoğlu, "Beyoğlu'nda ortaya koyduğumuz bu ‘Strateji Belgesi’yle de onun bir parçası olarak, yine geleceğe dönük bir yolculuğu tariflemiş olduk" diye konuştu.

Beyoğlu’nun kültür-sanat, ticaret, yaşam, yoksulluk, işgaller, kullanım aykırılıkları ve altyapı gibi konularda birçok sorunu olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, "Sorunların tümden çözüme kavuşmasıyla bu güzel, güzide alan, gerçekten geleceğe dönük, başta insanları konuk etmesiyle, yani turizmin en önemli merkezlerinden birisi olması sıfatıyla çok önemli bir hazırlık içerisinde. Beyoğlu, bu Strateji Belgesi'yle aslında gerçek kimliğini ortaya koymuştur" ifadelerini kullandı.

'BU SÜREÇ BİR SONUÇ DEĞİL BİR BAŞLANGIÇ'

"Beyoğlu için umutlu bir geleceği elbirliğiyle kurulabileceğinin farkında olduklarını" dile getiren İmamoğlu, "Bunun Beyoğlu hafızasına sahip çıkarak, tüm özgün değerleriyle yaşatarak değer üretmeye devam ettirebilirsek mümkün olduğunu da biliyoruz. O bakımdan bu süreci, bir sonuç değil, bir başlangıç olarak da algılamanızı ve sürecin her zaman içinde olmasını istiyorum. Beyoğlu, turizmle değerlerini koruyacak, beslenecektir, kazanacaktır" dedi

'BEYOĞLU EĞLENCE HAYATININ KALBİ OLMAYA DEVAM EDECEK'

"Aynı zamanda Beyoğlu, eğlence hayatının da kalbi olmaya devam edecektir. Tabii teknoloji katkılarıyla geleceğe de hazırlanacak bir bölge olacaktır" diyen İmamoğlu, "Beyoğlu'nda yaşayan herkes, güvenceli iş imkanlarıyla kendini geliştirme olanaklarına sahip olacaktır. Beyoğlu; çeşitliliğin, özgürlüğün ve yaratıcılığın merkezi olacak. Haliç ve Boğaz kıyılarında kesintisiz yürüyebileceğiniz, bisiklet kullanacağınız, spor yapabileceğiniz bir alana dönüşecektir. Bu Stratejik Plan’da Beyoğlu, depreme dayanıklı, iklim kriziyle mücadele eden, savaşan, afetlere hazırlıklı bir ilçe konumuna kavuşacaktır" şeklinde konuştu.

'İSTİKLAL CADDESİ ASLA ÇATIŞMANIN MERKEZİ OLAMAZ'

İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım Pazar günü düzenlenen ve 6 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıya da değinen Ekrem İmamoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"İstiklal Caddesi dayanıklıdır, güçlüdür. İstiklal Caddesi barışın merkezidir, çatışmanın merkezi asla değildir, olamaz. Bunu hep beraber sağlamalıyız. Bu görüntüyü, kuşatılmışlığı ortadan kaldırmalıyız. İstiklal Caddesi'nin, Beyoğlu'nun, bu tür alanların gerçek güvenliğini sağlayacak olan 16 milyon insanıdır. O bakımdan bu bakış açısıyla da Beyoğlu'nu ve İstiklal'i değiştirmeliyiz. Elbette talihsiz bir an yaşadık. Terör saldırısıyla 6 insanımızı kaybettik. Teröre karşı hep birlikte mücadele etmek zorundayız. Terör, sadece İstanbul'da, İstiklal Caddesi'nde değil dünyanın birçok ülkesinde, Avrupa'nın göbeğinde, Amerika'da, Asya'da, Uzak Doğu'da, Afrika'da, her şehirde, en önemli kentte, dünyanın en önemli merkezlerinde yaşanabiliyor. Çok acı trajediler yaşanabiliyor. Bunlara topyekun hep birlikte karşı durmalı ve mücadele vermeliyiz. Biz biliyoruz ki, terörün de çözümü, kötülüğün de çözümü, karşısında duran iyiliğin gücüne ve büyüklüğüne bağlıdır. Biz, o iyiliğin gücü ve o güzelliğin ve o iyi düşüncenin gücü olarak, her gün Beyoğlu'nda, İstiklal’de yürümekten büyük onur ve keyif duyuyoruz. Allah, gücümüzü arttırsın. Tabii ki bu işin sorumlusu, saksılar ve banklar değildir, onu da ifade edeyim. Umarım her konuda ortak akılla, iyi düşünerek, güzelliklerin nasıl olabileceğine ortak bir kararla hareket ederiz. Güzel bir gelecek diliyorum Beyoğlu'na, İstanbul'umuza, Türkiye'mize ve elbette bütün dünyaya."

TAYFUN KAHRAMAN'A TEŞEKKÜR VE ALKIŞ

Tanıtım toplantısında, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe ile İBB İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Gürkan Akgün de birer konuşma yaparak, konunun detaylarını kamuoyu ile paylaştı.

Gökçe’nin “Gezi davası”ndan hüküm giyen mesai arkadaşı Tayfun Kahraman’a, sürece katkılarından dolayı teşekkür etmesi, salondan büyük alkış aldı. (HABER MERKEZİ)