Ekrem İmamoğlu: Türkiye Cumhuriyeti Devleti hatalarıyla yüzleşebilmiştir

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni ardından konuştu. İmamoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, her daim aslında hatalarıyla yüzleşebilmiştir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda tören düzenlendi.

Tören sonrası gazetecilere açıklamada bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "86 milyon yurttaşımızın, herkes kendisini sorumlu bir birey olarak görmeli ve tüm hoşgörüsüyle, tüm empati duygusuyla, geride bir vatandaşın bile kalmadığı bir millet var etme adına herkesin kendini asil bir yurttaş, bu ülkenin eşit hissedarı bir yurttaş hissedeceği ve bütün eksiklerin tamamlanacağı, bütün hataların düzeltileceği bir yüzyılı var etme konusunda çok önemli bir eşikteyiz" dedi.

'HER DAİM HATALARIYLA YÜZLEŞEBİLMİŞTİR'

"Çok çalışmalıyız. Umudumuz yüksektir. Kaldı ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti, her daim aslında hatalarıyla yüzleşebilmiştir" diyen İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Kendini onarma kabiliyetlerini makul ölçüde gösterebilmiştir. Yüzleşmenin yanı sıra elbette derin hatalar yapılmıştır ama bütün bunları toparlamak ve bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni demokrasiyle güçlendirilmiş bir yapıyı ülkemize kazandırma sorumluluğuyla biz bugün Taksim Anıtı’nda Ata'mızın huzurundayız. Umuyoruz ve diliyorum ki yüzümüzü, başımızı öne eğmeden tam aksine başımız dik, alnımız açık bir biçimde ikinci yüzyılın başında bu önemli sınavdan hep beraber kazançlı çıkar, hep beraber geçeriz. Başta Cumhuriyetimizi kuran Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve o günkü bütün yol arkadaşları ve halkımıza mahcup olmamış oluruz. Aynı zamanda Çanakkale’den Kurtuluş Savaşı’na ve bugüne değin şehitlerimize karşı başımız öne eğilmemiş olur ve onlara karşı sınavımızı vermiş oluruz. Bu duyguyla buradayız."

(ANKA HABER AJANSI)