Ekvador'da cezaevinde isyan: 43 ölü

Ekvador'da bir cezaevinde çıkan isyan ve çatışmalar esnasında 100'den fazla mahkum firar etti, en az 43 kişi öldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Amerika ülkesi Ekvador'da, Santo Domingo şehrine bağlı Bellavista Hapishanesi'nde çıkan isyan ve çatışmalarda, 108 mahkumun firar ettiği ve en az 43 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Reuters'e göre, İçişleri Bakanı Patricio Carrillo, çatışmanın çeteler arasındaki liderlik mücadelesinden kaynaklandığını açıkladı. Carrillo, şimdiye kadar güvenlik güçlerinin 112 mahkumu yakaladığını ve çatışmalarda hayatını kaybeden mahkumlarının çoğunun bıçaklandığını belirtti. Polis müdürü Fausto Salinas, hapishanedeki durumun kontrol altına alındığını ve mahkumların kaçmasından sonra binanın etrafına tel örgünün çekildiğini söyledi. 

'AĞIR KOŞULLAR VAR'

Inter-Amerikan İnsan Hakları Komisyonu, cezaevindeki koşulların söz konusu çatışmaları tetiklediğini söyleyerek Ekvador hükümetine olayın soruşturulması çağrısında bulundu.

Ekvador'da, 30 bin kapasiteli 65 hapishanede yaklaşık 35 bin tutuklu ve hükümlü bulunuyor. Koşulların ağır olduğu belirtilen cezaevlerinde çeteler arasında çıkan çatışmalar zaman zaman isyanla sonuçlanıyor.

Devlet Başkanı Guillermo Lasso, hapishanelerdeki şiddet olaylarını çeşitli reformlar aracılığıyla azaltma sözü vermişti. (DIŞ HABERLER)