Ekvador'da muz yüklü konteynerde 6 ton kokain ele geçirildi

Ekvador'dan Almanya'ya gönderilmeye hazırlanılan muzların bulunduğu konteynerde gizlenmiş 224 milyon dolar değerinde 6,23 ton kokain ele geçirildi.

Fotoğraf: Ekvador Başsavcılığı
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ekvador polisi, sevkiyatı yapılacak muzların bulunduğu bir konteynere gizlenmiş 5 bini aşkın pakette 6,23 ton kokain ele geçirdi. Polis, kokaini ülkenin güneybatısındaki Guayaquil kentindeki Posorja Limanı'nda bulunan bir konteynerde yapılan rutin inceleme sırasında, narkotik köpeklerinin yardımıyla tespit ettiğini açıkladı. 

BBC'nin aktardığına göre, polis köpekleri, beyaz bir madde ile dolu 5 bin 630 paketi tespit etti. Paketlerin içindeki madde üzerinde yapılan testler, kokain olduğunu doğruladı. Yetkililer, konteynerin gideceği ülkenin Almanya olduğunu açıkladı. Açıklamaya göre, Almanya'ya ulaştığında uyuşturucu maddenin piyasa değeri 224 milyon dolar olacaktı. Ekvador'daki savcılık olayın ardından beş şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.  

ARACIN SÜRÜCÜSÜ DE GÖZALTINDA

Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, kokain paketleri, ihraç edilmeyi bekleyen muz sandıklarının altına gizlenmişti. Olayla bağlantılı olarak göz altına alınan isimlerden birinin sevkiyattan sorumlu ihracat şirketinin temsilcisi olduğu ifade edildi. Savcılar, bu kişinin inceleme sırasında olay yerinde olduğunu ve diğer dört şüphelinin isimlerini verdiğini bildirdi. Gözaltına alınan şüpheliler arasında muz üreticisinin yöneticileri ve söz konusu konteyneri limana getiren aracın sürücüsü de yer alıyor.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)