Elazığ TOKİ'de evleri teslim edilmeyenlerden site aidatı istendi

Elazığ’da 6 Şubat depremlerinden sonra yapılan TOKİ konutları hak sahiplerine teslim edilmedi ancak kurulan site yönetimi hak sahiplerinden aidat istedi. 

Fotoğraf: Gazete Duvar
Google Haberlere Abone ol

ELAZIĞ - 6 Şubat 2023 depremlerinden sonra evleri yıkılan depremzedeler için TOKİ eliyle Elazığ'ın Yemişlik Mahallesi’nde 624 konut inşasına başlandı. Yapılan kura ile hak sahipliği kazananlar evlerine taşınmak için gün sayarken, henüz kimsenin oturmadığı TOKİ sitelerinde oluşturulan site yönetimi hak sahiplerinden giderler için 4 bin 650 lira ödeme talep etti.

Henüz tapusunu bile almadıkları evler için aidat ve avans talep edilmesine tepki gösteren hak sahipleri konuyla ilgili yetkililerden çözüm bekliyor.

‘EVLERİMİZİN TAPUSUNU ALMADAN AİDAT VE GİDER BORCU ÇIKTI’'

Yemişlik'te yapılan 624 konutluk TOKİ evlerinde 2. etap 2 kısımda hak sahibi olan Ali Körbıçak, tapusunu bile almadıkları evler için oluşturulan site yönetiminin para talep etmesinin haksızlık olduğunu söyledi. Körbıçak, kendisi gibi diğer hak sahiplerinin de bu konuda mağduriyet yaşayacaklarını belirterek şunları söyledi: “6 Şubat depremlerinden sonra oturduğum ev ağır hasar aldı. Evimizden taşınarak kiraya çıktık. Daha sonra yapılacak TOKİ evleri için kuraya katıldık ve hak sahibi olduk. Evler bitmek üzere. Ancak biz ne evi ne de tapusunu almadık.  Sadece anahtar teslimi adı altında bir evrak imzaladık.

Ancak müteahhit firma elemanları ile birlikte inceleme yapıldı. 'Eksiklikler tespit edilip giderilinceye kadar anahtar verilmeyecek' denildi. O günden sonra arayan soran olmadı. Buna rağmen evimize taşınmadan site yönetimi tarafından daire başına 4 bin 650 TL avans istenmiş.  Bunun dışında daire başı 850 TL aidat belirlenmiş. Kaldı ki henüz evlerimiz tamamlanmamış, binalarımızda birçok eksiklik var. Anahtar teslimi yapıldı denilse de evleri teslim almış değiliz. Bizler zaten mağdur olmuşuz, evlerimizi kaybetmişiz. Hala bir çoğumuz kirada, çoğumuzun eşyası depolarda. Bir depo kirası veriyoruz bir de kirada oturuyoruz. Şahsım olarak iki kira öderken site yönetiminin hak sahiplerinden para istemesi mantıksız. Bu ne aceleciliktir?"