Elazığ ve Mersin'de, depremler nedeniyle hasar gören 12 bina boşaltıldı

Maraş ve Hatay merkezli depremlerden etkilenen Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde 11 ve Mersin'in Mezitli ilçesinde 1 bina boşaltıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maraş merkezli iki büyük depremden etkilenen Elazığ'da hasar tespit çalışmaları sürüyor.

DHA'nın haberine göre, Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmada 11 binada “ağır hasar” tespit edildi.

Karakoçan'da "ağır hasarlı" olduğu tespit edilen binalarda yaşayanlar tahliye edildi.


Karakoçan Kaymakamı Abdullah Şahin’in başkanlığında toplanan komisyon, binaların tahliyesine karar verdi. Kalacak yeri olmayan ev sahipleri, kaymakamlık tarafından yurt ve pansiyonlara yerleştirildi.

Mersin'in Mezitli ilçesinde de Maraş ve Hatay merkezli depremler nedeniyle hasar gördüğü değerlendirilen 8 katlı bina boşaltıldı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesi olan 6,4 büyüklüğündeki depremin ardından Mezitli'nin Tece Deniz Mahallesi'nde 40 daireden oluşan 8 katlı bitişik nizamdaki sitede hasar oluştuğu ihbarı yapıldı.

Mersin'de 40 daire bulunan site boşaltıldı.


Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Mezitli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri binada incelemelerde bulundu. Yetkililer, yapıda "öne doğru oturma" olduğunu tespit etti. Bina sakinleri, polis ve zabıta görevlileri nezaretinde tahliye edildi. (HABER MERKEZİ)