Elazığ'da 5,3 büyüklüğünde deprem

Elazığ'da bu sabah 09.37'de AFAD'a göre 5,3, Kandilli Rasathanesi'ne göreyse 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sivrice ilçesinde hasara neden olan deprem, Diyarbakır ve çevre illerden de hissedildi. Prof. Dr. Naci Görür, depremli ilgili "Ocak 2020 büyük depreminin sonuçları. Bu yörede DAF zonunda kırılmamış irili ufaklı yerler krılıp rahatlıyorlar" dedi.

Sivrice ilçesinde bazı evlerde hasar oluştu. (Fotoğraflar: Fevzi Dağ/AA)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre saat 09.37'de merkez üssü Elazığ olan 5,3 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Depremin, 15,94 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.
.

.
Kandilli Rasathanesi ise merkez üssü Kavak ilçesi olan depremin büyüklüğünü 5,6 olarak ölçtü. 

 Dün, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde saat 14.09'da 4,1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana gelmişti.

ÇEVRE İLLERDEN DE HİSSEDİLDİ

Sivrice ilçesinde hasara neden olan deprem, Diyarbakır ve çevre illerden de hissedildi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından depreme ilişkin, "Şu ana kadar olumsuz bir durum yok. Tüm ekiplerimiz sahada taramalarına devam ediyor. Bilgilendirmeye devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

PROF. TÜYSÜZ: HASARLI BİNALARA DİKKAT

NTV yayınına katılan Profesör Doktor Okan Tüysüz ''Depremin olduğu yerde daha çok düşük katlı evlerin olduğu köyler var. Ve bu köyler kaya üzerinde oturuyor. Elazığ merkezdeki evlerin kontrol edilmesi gerekir çünkü merkez alüvyon. Daha çok depremde hasar gören bina varsa mutlaka kontrol edilmeli'' dedi.

MUĞLA DA 4,2 İLE SALLANDI

Muğla'nın Dalaman ilçesinde de saat 10.13'te 4,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD, depremin Dalaman'ın 16.87 kilometre açıklarında olduğunu kaydetti.  

Dalaman'daki depremin konumu.

PROF. DR. GÖRÜR: OCAK 2020'NİN SONUÇLARI

Jeolog Prof. Dr. Naci Görür Elazığ'da meydana gelen depremlerle ilgili tespitini sosyal medya hesabından paylaştı. Görür, "Dün Elazığ’da olan 4,1 büyüklükteki bir depremden sonra aynı bölgede bugün de 5,3 büyüklükte bir deprem oldu. Kanaatime göre, bu depremler muhtemelen Ocak 2020 büyük depreminin sonuçları. Bu yörede DAF zonunda kırılmamış irili ufaklı yerler krılıp rahatlıyorlar. Geçmiş olsun" dedi. (HABER MERKEZİ/AA)