Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümünde yeni gözaltı kararları

İzmir'de elektrik akımına kapılan 2 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili başsavcılık; 2'si Gdz Elektrik, 4'ü İZSU çalışanı 6 şüpheli için daha gözaltı kararı çıkardı. Gözaltı sayısı 29'a çıktı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Konak'ta sağanaktan korunmaya çalışırken bastıkları su birikintisinde elektrik akımına kapılan 2 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili 6 şüpheli için daha gözaltı kararı verildi.

12 Temmuz'da sağanak sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesiyle ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma sürüyor.

Cinayet Büro ekipleri, haklarında gözaltı talimatı bulunan 29 şüpheliden 23'ünü gözaltına aldı. Bu şüphelilerden ikisi ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili 6 şüpheli hakkında daha gözaltı talimatı verdi. Şüphelilerin 2'sinin Gdz Elektrik, 4'ünün ise İZSU çalışanı olduğu belirtildi.

Başsavcılık soruşturma kapsamında 29 şüpheli hakkında gözaltı kararı vermişti.

Gözaltına alınanlar arasında İZSU Kanal Daire Başkanı B.K, Gdz Elektrik Ege Bölge Müdürü ve Operasyon Yetkilisi A.S. ile işletme yöneticisi K.A.F'nin de bulunduğu belirtilmişti.

Öte yandan Cinayet Büro ekipleri soruşturma kapsamında ilave gözaltı kararlarıyla birlikte toplam 35 şüpheliden 29'unu yakaladı.

Bu şüphelilerden 4'ü ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında 6 şüphelinin yakalanmasına çalışılıyor.

(HABER MERKEZİ)