Eleştirilerin hedefindeki Montella: Gurur duymamız gereken tablo var

2-1'lik Hollanda yenilgisi sonrası Milli Takım Teknik Direktörü Montella: Bence Avrupa'nın en iyi ilk 5 takımı içindeyiz. Hayalimize çok yaklaşmıştık. Üzgünüz ama hayal kırıklığı olarak algılamayın...

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Euro 2024 çeyrek final maçında Türkiye, Hollanda'ya 2-1 mağlup olarak turnuvaya veda etti.

Özellikle ikinci yarıda takımın geri çekilmesi ve geç gelen oyuncu değişiklikleri nedeniyle eleştirilerin hedefi olan A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, maç sonrası açıklama yaptı. 

TRT'ye konuşan Montella "Bence Avrupa'nın en iyi ilk 5 takımı içindeyiz. Üzgünüz ama başladığımızdan beri oynama şeklimize bakınca bir kimlik kazandırarak oynadığımız için gururluyuz. Bütün futbolcularımızın alnından öpmemiz lazım. Hayalimize çok yaklaşmıştık. Üzgünüz ama hayal kırıklığı olarak algılamayın. Gururlanmalıyız. Buraya kadar geldik. Daha fazlası da olabilirdi ama maalesef futbol böyle" dedi. 

'ÇÖZÜM BULAMADIK'

"Maçın genelinde çok iyiydik. 10 dakikalığına topa sahip olmamaya başladığımız bir bölüm vardı. O bölümde turnuvanın en genç takımı olduğumuz için çözüm bulamadık, o anları yönetemedik. Daha iyi yönetebilirdik" diyen Montella şöyle devam etti: "Bütün nötr olan ülkeler bize sempati duymuştur oynama şeklimiz ve karakterimizle. Bunu korumamız ve sonraki turnuvalara götürmemiz gerekiyor. 8 sene sonraki Avrupa Şampiyonası'nda bu takımın yarısı hala kadroda olacak. Üzgünüz ama rakipten daha çok şut atıp değerlendiremedik, gol beklentisi de daha fazlaydı ama değerlendiremedik. Gurur duymamız gereken bir tablo var."

(SPOR SERVİSİ)