Elif Perinçek'in sağlık durumu iyi: Nevzat Aydın eğitim masraflarını üstlenecek

Depremden 65 saat sonra kurtarılan 3 yaşındaki Elif Perinçek'in bilinci açık ve yoğun bakımda takip ediliyor. Yemeksepeti CEO'su Nevzat Aydın, Perinçek'in eğitim masraflarını hayatı boyunca üstleneceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir depreminde yıkılan Doğanlar Apartmanı'nın enkazı altında kalan Elif Perinçek, 65'inci saatte enkazdan sağ çıkarıldı. 3 yaşındaki Perinçek, enkazdan sağ çıkarılan 106'ncı kişi oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Elif Perinçek'in sağlık durumuna ilişkin yaptığı açıklamada bebeğin durumunun iyi olduğunu söyledi. Koca, "Bilinci açık, ciddi bir kas ezilmesi ya da kırığı yok. Enkaz altında uzun süre hareketsiz kaldığı ve sıkıştığı için yoğun bakımda takip ediliyor. İki ablasının da durumu iyi" dedi.

NEVZAT AYDIN EĞİTİM MASRAFLARINI ÜSTLENECEK

Yemeksepeti CEO'su Nevzat Aydın, Elif Perinçek'in sağ olarak enkazdan çıkarılmasının ardından yaptığı paylaşımda bebeğin hayatı boyunca tüm eğitim masraflarını üstleneceğini duyurdu. Aydın, ilk olarak "Minik Elif'in hayatı boyunca tüm eğitim masraflarını üstlenmek istiyorum. Ulaşabileceğim bir mercii bulamadım. Lütfen ailesi, yetkililer, birileri bana mesaj atarak ulaşsın - evet, gelecek saçmasapan tepkilere hazırlıklıyım" diye tweet attı.

İzmir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'ndan Aydın'a ulaşılması sonrası, "Hiçbir sorun yok, kızımızı okutacağız" mesajı geldi.

Doğanlar Apartmanı enkazında kalan anne Seher Dereli Perinçek ile üç çocuğu depremden bir gün sonra enkazdan çıkarılmış, oğlu Umut Perinçek hayatını kaybetmiş ve enkaz altındaki diğer çocuğu Elif Perinçek'e de ulaşmak için çalışmalar hızlandırılmıştı...