Elon Musk'ın adıyla Bitcoin dolandırıcılığı: Ev için biriktirdiği parayı kaybetti

İngiliz kripto para yatırımcısı Julie Bushnell, Tesla'nın CEO'su Elon Musk'ın her Bitcoin yatırımına iki kat para ödeyeceğini iddia eden yalan habere inanınca konut kredisinin tüm peşinatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de bir kripto para yatırımcısı, Tesla'nın CEO'su Elon Musk'ın adını kullanarak Bitcoin dolandırıcılığı yapan kişilere 9 bin sterlin (yaklaşık 107 bin TL) kaptırdı. Brighton kentinde öğretmenlik yapan Julie Bushnell, bu parayı ev almak için biriktirdiğini ve dolandırıldığını anladığında yıkıldığını söyledi.

Bushnell, dolandırıcıların İngiliz özerk yayın kuruluşu BBC News adına açtıkları sahte bir internet sitesinde Elon Musk hakkında yayınladıkları yalan habere kandığını anlattı. Haberde, Tesla'nın milyarder sahibi Elon Musk'ın tüm Bitcoin yatırımları için iki kat fazla para ödeyeceği iddia ediliyordu.

Sahte habere inanan ve parasını iki katına çıkaracağını zanneden Bushnell, konut kredisinin peşinatı olarak biriktirdiği 9 bin sterlinin tamamını bu site üzerinden yatırdı. Kendisine geri ödeme yapılmayınca dolandırıldığını anladı ama iş işten geçmişti.

Bu tuzağa düştüğü için çok utandığını anlatan Bushnell, "Her gün her dakika bu olayı düşünüyorum. Beni çok ağır etkiledi. Keşke zamanı geri alabilseydim ve o birkaç tıklamayı yapmasaydım" dedi. Bushnell, kendisine saygısını ve gücünü kaybettiğini söylerken, "Başka insanların başına da aynısının gelmemesi için bu dolandırıcılık konusunda farkındalık yaratmak istiyorum" dedi.

BBC ise kendi adını kullanan söz konusu internet sitesinin kapatılması için yasal girişimde bulunduğunu açıkladı.

Kripto sitesi Whale Alert'ün araştırmasına göre, 2021'in ilk üç ayında benzer çeteler bu tür yöntemlerle dünya çapında 18 milyon solarlık dolandırıcılık yaptı. (DIŞ HABERLER)