Elon Musk'tan geri adım: Ukrayna'yı ücretsiz finanse etmeye devam edeceğiz

Elon Musk, kurucusu olduğu Space X'in Ukrayna'ya sağladığı Starlink hizmetinin 'ücretsiz olarak devam edeceğini' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna'ya sağladığı Strarlink uydu merkezli iletişim hizmetini ‘ücretsiz sürdüremeyeceğini’ açıklayan SpaceX’in kurucusu Elon Musk, geri adım attı. Musk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Starlink hizmetinin ücretsiz olarak süreceğini belirtti. ABD’li iş insanı Musk, “Starlink hala para kaybediyor ve diğer şirketler vergi mükelleflerinden milyarlarca dolar alıyor olsa da biz Ukrayna hükümetini ücretsiz olarak finanse etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Daha önce maliyeti nedeniyle Ukrayna’ya sağladığı hizmeti ücretsiz sürdüremeyeceğini duyuran Musk, ABD Savunma Bakanlığı’ndan (Pentagon) Starlink’in masraflarını talep etmişti. Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında, "Starlink konusunda bakanlığın SpaceX ile iletişim halinde olduğunu teyit edebilirim" açıklamasında bulunmuştu.

Musk ile Ukrayna'nın Berlin Büyükelçisi Melnyk Andrij arasında Twitter'da yaşanan tartışmanın, da Musk'ın şirketinin Ukrayna'ya sağladığı Starlink iletişim hizmetinin masraflarını talep etmesine yol açtığı iddia edilmişti. Musk'ın, Kırım dahil ilhak edilen bölgelerde yeniden referandum yapılmasına ilişkin paylaşımına, Ukrayna'nın Berlin Büyükelçisi Andrij küfür içerikli bir yanıt vermişti. Bir gazetecinin Twitter'da bu ifadeleri hatırlatarak SpaceX'in Starlink hizmetinin masraflarının karşılanmasını istemesinin, bu tartışmadan sonra geldiğine yönelik paylaşımını Elon Musk, "Onun (Andrij) tavsiyesine uyuyoruz" diyerek yanıtlamıştı. (DIŞ HABERLER)