Elvan: Büyümede tüketim etkili oldu

Ekonominin üçüncü çeyrekte yüzde 6,7 büyümesinde, yazın verilen 'ucuz' kredilerin etkisiyle iç talebin artmasının etkili olduğunu Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan da vurguladı. Elvan "Oluşabilecek riskleri göz ardı etmiyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, bu yılın üçüncü çeyreğinde gerçekleşen ekonomik büyüme ilişkin, Twitter hesabından değerlendirmede bulundu. 

Gayrisafi Yurt İçi Hasıla'nın (GSYH) üçüncü çeyrekte yıllık yüzde 6,7'lik artış gösterdiğini belirten Elvan "Büyümenin öncü göstergeleri, yılın üçüncü çeyreğinde güçlü bir performansa işaret ediyordu. Üçüncü çeyrek büyümesinde yurt içi talep artışı etkili oldu. Oluşabilecek riskleri göz ardı etmiyoruz. Makroekonomik, finansal ve fiyat istikrarını önceleyen politika çerçevemizle, dengeli ve istihdam oluşturan büyüme sürecini sürdürülebilir kılmayı amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

'ORTAK AKILLA HAREKET EDECEĞİZ'

Elvan, üretim ve teknoloji altyapılarını yapısal anlamda daha da güçlendirecek adımlar atacaklarını vurgulayarak, "Ekonomiyi ilgilendiren tüm kesimlerin sesine kulak verip, ortak akılla hareket edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.
(EKONOMİ SERVİSİ)