Elvis'in eşyalarını satan müzayede evine 'sahtecilik' suçlaması

Elvis Presley'e ait eşyaları satan bir müzayede evi, satışa sunduğu eşyaların Presley'e ait olmadığı ile itham edildi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Müzisyen Elvis Presley'e ait hatıra eşyaları satan müzayede evi GWS Auctions, bazı eşyaların Presley'e ait olmadığı iddialarının ardından tepki çekti.

Elvis Presley'in eski eşi ve oyuncu Priscilla Presley'in geçtiğimiz günlerde müzayede evinin kendisini finansal anlamda suistimal ettiğini öne sürmesinin ardından, Elvis Presley Enterprises'ın yönetici ortağı Joel Weinshanker,  NBC News'a açıklamalarda bulundu. 

'O CEKET ARŞİVLERİMİZDE'

Presley'in 1972'de giydiği söylenen siyah bir ceketin satışa sunulduğunu fark ettiğinde şüphelendiğini söyleyen Weinshanker, ceketin hala Elvis Presley'in Memphis kentindeki evi içinde bulunan Graceland müzesinde olduğunu iddia etti. Weinshanker “O ceketin sadece bir tane yapıldığını biliyoruz ve tahmin edin ne oldu? Arşivlerimizde var” diye konuştu. 

NBC News muhabirleri ise, Elvis'in Memphis'teki malikanesini ziyaret ettiklerini, ceketi ve faturasını gördüklerini belirtti.

BAŞKA EŞYALARIN DA SAHTE OLDUĞU İDDİA EDİLİYOR

GWS Müzayede evi tarafından satılan ve Graceland yöneticilerinin sorguladığı diğer hatıra eşyaları arasında Elvis'in birçok mücevheri ve hiçbir zaman uçmadığı ve Presley'nin yalnızca birkaç aylığına sahip olduğunu iddia ettiği özel jeti yer alıyor.

Graceland yöneticileri ayrıca GWS Müzayede evi tarafından satılan ve Priscilla tarafından yazılan ve orijinal olduklarını belirten mektuplarla birlikte satılan bazı eşyalardan da endişe duyduklarını söyledi.

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)