Emek Partisi’nden Filistin’e destek eylemleri

Emek Partisi (EMEP), farklı şehirlerde yaptığı basın açıklamalarıyla Filistin’e destek verirken hükümeti İsrail ile yapılan anlaşmaları iptal etmeye çağırdı.

Google Haberlere Abone ol

 

DUVAR - Emek Partisi, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını farklı şehirlerde düzenlediği basın açıklamaları ile protesto etti.

Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen eylemde EMEP Kayseri İl Başkanı Ahmet Akarsu, hükümetin İsrail’i sadece kınamakla yetinmesini eleştirirken, “Siyonist İsrail ve Emperyalist ABD ile tüm gizli-açık anlaşmalar iptal edilsin. Yaptırım uygulansın” dedi.

‘İSRAİL’İN TANK PARÇALARI KAYSERİ’DE ÜRETİLİYOR’

İl Başkanı Akarsu, Filistin’de yaşanan olaylar üzerine İsrail’i kınamanın yetmeyeceğini belirtirken, “Kayseri’de İsrail tanklarının yedek parça üretimi ve tamiratı yapılıyor. Bu nasıl İsrail’i kınamaktır. Eğer Filistin halkıyla bir arada olacaksak, eğer Filistin’le kardeş olduğumuzu Türkiye olarak göstereceksek İsrail ve ABD ile yapılan tüm gizli-açık anlaşmalar iptal edilmelidir” dedi.

‘AK PARTİ SAHTE GÖZYAŞI DÖKÜYOR’

Hükümeti eleştiren Akarsu, AK Parti’nin sahte gözyaşı döktüğünü ve bunun Filistin’in yarasına herhangi bir merhem olamayacağını dile getirdi. Akarsu ayrıca, İsrail ile ticari ilişkileri olan Türk firmaları da tek tek sayarak “Bunların hepsi İsrail ile yaptıkları ticaretten memnunlar ve mutlular. İsrail petrol ve plastik gibi ürünleri bize satarken, biz de gıda, çimento gibi ürünleri onlara satıyoruz” diye konuştu. Akarsu sözlerini şöyle sürdürdü: “AKP çıkarlarını her şeyin üzerinde tutuyor. Savaşın bedelini halklar ödüyor. İktidarın Filistin dostluğu ekonomik çıkarlardan başka bir şey değil.”

‘İSRAİL GÜCÜNÜ ABD’DEN ALIYOR’

Emek Partisi Ordu İl Örgütü, İsrail’in Filistin’e yaptığı saldırıyı Köprübaşı Ceren Özdemir Meydanı’nda kınadı. EMEP ‘in yaptığı basın açıklamasına Emekli-Sen, TÜM KÖY SEN, KESK, Eğitim İş, CHP, Sol Parti, TKP, TİP ve HDP destek verdi. Emek Partisi’nden Yasin Uzun yaptığı açıklama İsrail’in gücünü ABD emperyalizminden aldığını vurgulayarak, “Ne yazık ki bunca acı ve katliama maruz kalan mazlum Filistin halkı, işgalcilere ve çocuk-kadın demeden yaptıkları katliamlar karşısında verdiği mücadelede tarihte olmadığı kadar yalnız kalmıştır. Buna karşılık Siyonist işgal devleti yeni katliamlar yapmada, Filistinlilerin ellerinde kalan toprakları işgal etmede cüretkar davranmaktadır” dedi.

‘HALK İKTİDARDAN SOMUT ADIM ATMASINI BEKLİYOR’

Hükümetin İsrail’i kınamakla yetinmesini eleştiren Uzun, Filistin halkının hamasete değil, somut desteğe ihtiyacı olduğunu söyledi. Halkın da iktidardan somut adım atmasını beklediği belirtilerek şu talepler sıralandı: “İlk adım olarak diplomatik ilişkiler askıya alınmalı ve büyükelçi derhal çekilmelidir. Filistin halkına kurşun ve silah olarak dönen İsrail’le yapılan bütün ekonomik ilişkiler kesilmelidir. Silah anlaşmaları dahil ikili anlaşmaların bütünü iptal edilmelidir.” (YURT HABERLER)