Emekli fizik öğretmeni, 63 yaşında tıptan mezun oldu

Kayseri'de emekli fizik öğretmeni Sergül Evci, 12 Eylül 1980 darbesi nedeniyle yarım bıraktığı tıp eğitimine afla geri döndü ve Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 63 yaşında mezun oldu,

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kayseri'de yaşayan 2 çocuk annesi emekli fizik öğretmeni Sergül Evci (63), 1978 yılında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı. 12 Eylül 1980 darbesi nedeniyle okuluna devam edemedi. 2'nci sınıfı bitirdikten sonra okulu bırakan Evci evlendi ve 2 çocuğu oldu.

Evci, evlilikten sonra Çukurova Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü'nü kazandı. 1994 yılında mezun olan 2 çocuk annesi, 20 sene öğretmenlik yaptı ve 2014'te emekli oldu. Daha sonra 7143 sayılı Af Kanunu ile doktorluk hayalini tamamlamaya karar verdi. Bunun üzerine tekrar öğrenimine başlayan Evci, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Evci, üniversitede düzenlenen törende mezuniyet belgesini aldı.

DHA'ya yaşadığı süreci anlatan Evci, "20 sene fizik öğretmenliği yaptıktan sonra emekli oldum. 18 yaşından bu yana doktor olmak, hayalimdi. Sınava ilk girişimde tıp fakültesini kazandım. Türkiye'nin karışık olduğu bir dönemde tıp okuyordum. Kendimi psikolojik olarak devam edecek güçte bulamadım. O nedenle okulu bıraktım. Okumanın, insanın ufkunu genişlettiğine inanıyorum. İnsan beynini pozitif yönde etkilediğini düşünüyorum. İnsan beyninin daha genç kalmasını sağladığı bir gerçek aslında. Beynin sürekli spor yapması anlamına geliyor. Beynin spor yapmasını bütün insanlara tavsiye ediyorum. Bunu ihmal etmemek gerekiyor" dedi.

'RÜYADA GİBİYİM'

Hayallerini gerçekleştirdiğini söyleyen Evci, şöyle konuştu:

"Rüyada gibiyim. Acaba uyuyorum da rüya mı görüyorum yoksa bu bir hayal mi? Çok emin değilim. 63 yaşında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldum. Hayallerimi gerçekleştirdim. Başka bir üniversite okumamaya karar verdim. Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'na (TUS) girmeyi düşünmüyorum. Biraz yavaşlamak istiyorum. Yoruldum ama hasta muayene edeceğim. Pes ediyorum dediğim bir an oldu. Fakat çocuklarım, arkadaşlarım ve çevremdekiler benimle konuşarak, devam etmem gerektiğine ikna ettiler. Sonunda başardım."

(HABER MERKEZİ)