Emeklilere zam değil KYK yurdu 'müjde'si

Emeklilerin zam ve refah payı beklentileri artarken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin yaz aylarında KYK yurtlarında 1 ay ücretsiz kalabileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Sosyal Güvenlik Haftası Buluşması" programında yaptığı konuşmada, "Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde yaz aylarında uygun olan yurtlar, bir aylık dönemde emeklilerimizin ücretsiz kullanımına açılacak" dedi.

Ocak ayındaki zamdan memnun olmayan emeklilerin zam ve refah payı beklentileri artarken Işıkhan, emeklilerin tüm illerde yer alan kamuya ait misafirhane, öğretmenevleri, sosyal tesis ve konukevlerinden yüzde 15 indirimli faydalanabileceğini duyurdu.

AA'nın haberine göre Sosyal Güvenlik Kurumu'nu emekliler açısından sadece maaş ve ikramiye ödeyen teknik bir kurum olmaktan çıkaracaklarını söyleyen Işıkhan, "Artık SGK'yi sosyal açıdan da emeklilerimize hizmet verecek, gerçek anlamda emeklilerimizi SGK'ye paydaş yapacak, sosyal yönü de olan bir kurum haline dönüştürüyoruz. SGK'yi emeklilerimizin hayat kalitesini artıracak arz odaklı hizmetlerle dinamik bir yapıya kavuşturuyoruz. Bu model kapsamında emeklilerimize yönelik sağlık hizmetlerinden sosyal faaliyetlere kadar geniş bir yelpazede hizmetler sunulacak" ifadelerini kullandı.

Işıkhan, emeklilere yönelik yeni hizmetlerin duyurulması için oluşturdukları "emekliler.gov.tr" internet sitesini kısa sürede erişime açacaklarını söyledi.

 

'YÜZDE 15 İNDİRİMLİ FAYDALANABİLECEKLER'

Işıkhan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Paydaşlarımızla görüşmelerimiz neticesinde netleşen desteklerin bir kısmını sizlerle paylaşmak isterim. Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde yaz aylarında uygun olan yurtlar, bir aylık dönemde emeklilerimizin ücretsiz kullanımına açılacak. Bunun yanında Gençlik ve Spor Bakanlığımız bünyesindeki tesisleri ücretsiz olarak tüm emeklilerimize açma kararı aldı. Emeklilerimiz tüm illerde yer alan kamuya ait misafirhane, öğretmenevleri, sosyal tesis ve konukevlerinden tıpkı kamu görevlileri gibi yüzde 15 indirimli faydalanabilecek. Sendikalarımızın misafirhanelerinde ve sosyal tesislerinde emeklilerimize özel indirimler sağlanmaktadır. PTTcell tarafından emeklilere özel Emekli Paketi oluşturuldu. PTT Kargo'da emeklilere özel indirim sağlanıyor. TCDD'de yıl boyunca emekliler için ana hat trenlerinde yüzde 10 indirim sağlandı. YÖK ile yapılan işbirliği kapsamında Kuşaklararası Dayanışma ve Aktif Yaşlanma temelli 3. Yaş Üniversitesini yaygınlaştırıyoruz. Ayrıca yerli ve milli ödeme sistemimiz olan Troy ile bankalarla yaptığımız protokol çerçevesinde emekli kartları aracılığıyla fatura ödemelerinde, eczane ve market harcamalarında belirlenen üst limit dahilinde, giyim mağazalarında indirimler tanımlanacak."

 

Sosyal güvenlikte suistimalleri önlemek amacıyla "Sahte Sigortalılık ve Sahte İş Yeri Takip Platformu" projesini hayata geçirdiklerini belirten Işıkhan, bu çalışmayla vatandaşların sosyal güvenlik haklarını sekteye uğratan ve haksız yere paralarını almaya çalışan art niyetli kişileri kısa sürede tespit edip gereğini yaptıklarını söyledi.

 

Işıkhan öte yandan, aile hekimlerinin raporlu kronik Hepatit B ve D, diyabet ve kardiyoloji ilaçlarını yazabilmelerine imkan tanıyacak düzenlemenin yayımlanmak üzere Resmi Gazete'ye gönderildiğini sonrasında yürürlüğe gireceğini söyledi.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler kyk emekli yurt