Emekliye seyyanen zamda 3 alternatif

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Bakan Vedat Işıkhan'ın kabine toplantısında emekli maaşlarını yükseltmek için 3 alternatif sunduğunu yazdı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Emekli maaşlarına Temmuz artışı ekonomi yönetiminin öncelikli gündemi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın, konuyla ilgili çalışmasını kabineye sunduğu belirtiliyor. Abdülkadir Selvi, Işıkhan'ın çalışmasına ilişkin bilgileri şöyle aktardı: 

"Bakan Vedat Işıkhan’ın çalışması 3 alternatiften oluşuyor.

1- 11 bin 500 TL’ye,

2-12 bin TL’ye,

3-12 bin 500 TL’ye yükseltilmesi.

KABİNEYE SUNUM YAPTI

Bakan Işıkhan’ın emekliye seyyanen zam yapılmasına ilişkin olarak kabine toplantısında bir sunum yaptığı öğrenildi. Vedat Işıkhan emeklilerin durumunun iyileştirilmesi konusundaki çabalarını sürdürüyor. Çalışma Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı bu teklifler üzerinde bir çalışma yapacak. Üç alternatiften hangisi kabul edilirse Meclis’te yasalaştıktan sonra emeklilerimizin maaşına yansıtılacak.

10 bin TL alacak olan emeklilerimizin maaşının 12 bin TL’ye yükseltilmesi durumunda bundan 3 milyon 800 bin emekli yararlanacak. 12 bin 500 TL’ye yükseltilmesi kabul edilirse 4 milyonu aşkın emeklimiz bundan istifade edecek."

(HABER MERKEZİ)