EMEP İzmir İl Örgütü: Gerçek bayramlar için birleşik mücadele

EMEP İzmir İl Örgütü, yayımladığı bayram mesajında mücadele ve direnişlerin de arttığı bu süreçte gerçek bayramlar için birleşik mücadeleyi örgütleme çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emek Partisi İzmir İl Örgütü bayram dolayısı ile yaptığı açıklamada; iktidarın kemer sıkma programı ile halka bayramın zehir edildiğini belirterek, mücadele ve direnişlerin de arttığı bu süreçte gerçek bayramlar için birleşik mücadeleyi örgütlenme çağrısı yaptı.

İl Başkanı Elif Çuhadar'ın imzası ile yapılan açıklamada, emekçilerin bayramı, ekonomik tedbirler dolayısı ile işçi sınıfı ve halkın boğazının daha da sıkıldığı bir dönemde karşıladığı dile getirildi. "Bırakın tatili, bayramda neşeyle misafir ağırlamayı, akşam yemeğinde sofraya ne koyacağını düşünüyor emekçiler" denilen açıklamada, buna karşı mücadele ve direnişlerin de arttığına dikkat çekildi.

Büyükşehir'de İZDOĞA ve İZENERJİ'den atılan işçiler, Çiğli, Menemen, Dikili, Narlıdere belediyelerinde işten çıkarılan belediye işçileri ile insanca çalışma koşulları ve yoksulluk sınırı üzerinde ücretler için mücadele eden özel okul öğretmenlerinin eylemleri hatırlatıldı.

Bornova'da Kristal Yağ Fabrikası ve Kemalpaşa'da Lezita'da gıda işçileri, yine Kemalpaşa'da Purmo Grupta çalışan metal işçilerinin düşük zam dayatmasına karşı grevle girdiği belirtilirken, Aliağa'da ABAX işçilerinin 3 işyeri temsilcisi işten atıldığı için bayramı iş bırakmalarla karşıladığı ifade edildi.

Yine Büyükşehir Belediyesinde kamu emekçilerinin de tasarrufun ücretlerinden yapılmasına ve düşük zam dayatmasına karşı günlerdir eylemde olduğu belirtildi. Direnişteki işçi ve emekçilerle dayanışma çağrısı yapılan açıklamada, AKP'nin sermaye yanlısı emekçilere saldırı programına karşı, Temmuz'da tüm ücretlere gerçek enflasyon oranında zam, yoksulluk sınırının üstünde ücretler, ücretlerden artan oranlı vergi alınmasına son verilmesi, vergide adalet için zenginlerden servet vergisi alınması talepler ile kamuda tasarrufun faturasının kamu emekçilerine ve halka ödettirilmemesine karşı birleşme çağrısı yapıldı.

 "Her günü bayram coşkusu ve kardeşliğiyle karşılayacağımız; sömürünün olmadığı yarınlar, özgür ve demokratik günler için mücadele kararlılığıyla halkımızın bayramını kutluyoruz" denilerek açıklama sonlandırıldı.

Etiketler emek partisi emep