EMEP Milletvekili İskender Bayhan: Çözümün muhatabı Erdoğan’dır

Son zamanlarda yeniden gündeme gelen Kürt sorunun çözümüne ilişkin tartışmaları değerlendiren EMEP İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, Kürt sorunun çözümünün muhatabının Erdoğan olduğunu söyledi.

Fotoğraf: Gazeteduvar
Google Haberlere Abone ol

KOCAELİ - Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, bugün Kocaeli’ye gelerek seçim çalışmalarına ilişkin bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Arzu Erkan ve Kocaeli İl Başkanı İlhami Şahbaz’ın da yer aldığı toplantıda Bayhan, sözlerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirerek başladı. Bayhan, “Türkiye yerel seçimleri konuşsa da ciddi bir iktidar rekabetinin, tek adam rejiminin seçim terörü ile karşı karşıyayız. Cumhurbaşkanı Erdoğan halkı tehdit etmeye başlayarak ‘biz olmazsak hizmet olmaz’ dedi. Bu bir kampanyadır. Bu seçimde, Cumhur İttifakı’nın kazanması halkın kaybetmesi demektir” dedi.

'REJİMİN BAŞINDA ERDOĞAN VAR'

Bayhan, sorulan sorular üzerine çözüm sürecinin yeniden gündeme gelmesini de değerlendirdi. Selahattin Demirtaş’ın “Hükümet de bugün itibarıyla Sayın Erdoğan şahsında temsil edildiğine göre, bu işin birinci muhatabı Sayın Erdoğan’dır” ifadelerini yorumlayan Bayhan, şunları söyledi: “Rejimin başında Erdoğan var. Çözümün muhatabı Erdoğan’dır, evet. Ama ‘Kürt sorununun muhatabı Erdoğan’ dersek yanlış olur. Geçmişteki çözüm süreci bize bunu gösterdi. Meclis’in içerisinde olduğu, bu ülkenin emekçilerinin, akademisyenlerinin dahil olduğu barışçıl çözüm programları ile Kürt sorunun çözülmesini talep edebilirler.”