EMEP'li Funda Bakış: 'Birlikte yöneteceğiz, emekçiler yönetecek'

EMEP Haliliye Belediye Başkan Adayı Funda Bakış, "EMEP olarak ‘birlikte yöneteceğiz, emekçiler yönetecek’ diyoruz. İşçilerin, kadınların bunu yapamayacağını söyleyenlere karşı birleşeceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Direnen Urfa Özak Tekstil işçilerinin temsilcisi ve Emek Partisi (EMEP) Haliliye Belediye Başkan Adayı Funda Bakış Funda Bakış, Sırrın ve Bağlarbaşı Mahallelerinde yerel yönetim anlayışlarını anlattı. Bağlarbaşı Mahallesi’nde aralarında işçilerin, işsizlerin, kadınların bulunduğu ev toplantısına katıldı. Bakış, “Yıllardır bu şehirleri yönetenler sadece oy istemek için kapımızı çaldı. Mahallemizin neye ihtiyacı olduğunu bir kez dahi gelip sormadılar. Biz Emek Partisi olarak ‘birlikte yöneteceğiz, emekçiler yönetecek’ diyoruz. İşçilerin, kadınların bunu yapamayacağını söyleyenlere karşı hep birlikte sorunlarımızın çözümü için birleşeceğiz ve hep birlikte yöneteceğiz” dedi.

Özak Tekstil işçilerinin uğradıkları haksızlıklar karşısında birliğini sağladığını ve kazanımlar elde ettiğini belirten Bakış, Haliliye’de yaşayan emekçilerin de rantçı belediyeciliği değil emekten yana bir belediyecilik için birliğini sağlaması gerektiğine vurgu yaptı.

Bakış’ın ardından konuşan bir işçi ise birkaç yıl önce çalıştığı fabrikada işten atıldığını ve o zamandan beri iş bulmakta zorlandığını söyledi. Kendisi gibi çok sayıda işsiz insanın olduğuna dikkat çeken işçi, yerel yönetimlerin de işsizliği önlemek için çalışmalarının olması gerektiğini söyledi. Funda Bakış’ın aday olmasının işçilere, işsizlere cesaret verdiğini belirten işçi, EMEP’in Haliliye’de daha çok işçiye ulaşması için elinden geleni yapacağını söyledi. 

'BİRLİK OLURSAK DEĞİŞTİREBİLİRİZ'

Funda Bakış, Sırrın Mahallesi’nde ise Alevi Kültür Dernekleri Şanlıurfa Şubesi ziyaret etti. Ziyarete EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca ve EMEP yöneticileri de katıldı.

Ziyarette konuşan Bakış, Özak Tekstil işçileri olarak verdikleri mücadelede birçok arkadaşının değişim yaşadığına dikkat çekerek, “Direniş öncesi işçilerin yüzde 80’i AKP’li olduğunu veya oy verdiğini söylüyordu. Ama direniş sırasında Belediye Başkanı, Milletvekilleri sesimizi duymadı. Şimdi durum farklı. Artık AKP’ye oy vermeyeceklerini söylüyor bu arkadaşlarımız. Şimdi de bu seçimde birlik olursak değiştirebiliriz. Karşımızda kimse duramaz” dedi.

 

'KENTLERİ İŞÇİLER, KADINLAR, GENÇLER BİRLİKTE YÖNETECEK' 

EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca ise artık kentleri işçilerin, kadınların, gençlerin hep birlikte yönetmesi gerektiğine dikkat çekerek, yaşanabilir bir mahallenin böyle gerçekleşebileceğini söyledi.  

Alevi Kültür Dernekleri Şanlıurfa Şube Başkanı Reşit Burhan ise 6 Şubat 2023 depreminin hemen sonrasında mahallede hemen bir araya gelerek acil ihtiyaçları karşılamaya çalıştıklarını, belediye yetkililerinin mahalleye günler sonra geldiğini söyleyerek birlik olmanın ve dayanışmanın önemine dikkat çekti. Bakış’a başarılar dileyen Burhan, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.