EMEP’li Karaca’dan Bakan Tekin’e: Özel sektör öğretmenlerini mi fişliyorsunuz?

EMEP'li Sevda Karaca, Keçiören İl Milli Eğitim Müdürlüğünün eğitim emekçilerinden GBT kaydını istediğini belirterek soru önergesi verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, uzun süredir özlük hakları için mücadele eden özel sektör öğretmenlerinin yaz boyu süren eylemleri ardından yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla Keçiören İl Milli Eğitim Müdürlüğünün eğitim emekçilerinden GBT kaydını istediğini açıkladı.

Bir eğitim emekçisinin kendisine ulaşmasıyla durumun ortaya çıktığını açıklayan Karaca, konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

Özel sektörde çalışan emekçi sayısını ve kaç eğitim emekçisinden bu belgelerin istediğini soran Sevda Karaca, şu soruları yöneltti:

“1- Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitim emekçilerinin yaftalanmasına yol açan istihbari bilgiler içeren belgelerin istenilmesinden haberdar mısınız? Bu işlemin emrini Bakanlığınız mı vermiştir?

2- Söz konusu uygulama ülke genelindeki milli eğitim müdürlüklerinde uygulanmakta mıdır? Söz konusu uygulama yalnızca özel sektör için mi geçerlidir? Ücretli öğretmenlik için başvuru yapanlardan da aynı belge istenmekte midir? Bu uygulamanın yasal dayanağı nedir?

3- Bu uygulama ile özel sektörde çalışan eğitim emekçilerinin fişlenmesi mi amaçlanmaktadır?

4- Güvenlik soruşturması, mülakat gibi emekçileri fişleyen, ayrıştıran ve muhalif emekçileri işsiz bırakan uygulamalarınız yasa, etik ve eşitlik dışı bulunurken böylesi yeni bir uygulama getirmekle ne amaçlanmaktadır?

5- Bugüne kadar söz konusu belge kaç eğitim emekçisinden istenmiştir? İşe alımlarda sonuçları nasıl etkilemiştir? Özel sektörde çalışan öğretmen sayısı kaçtır?”

Etiketler sevda karaca emep