EMEP'ten 15-16 Haziran direnişi açıklaması: Birlikte mücadele etmekten başka bir yol yok

EMEP, 15-16 Haziran direnişinin yıl dönümünde yayımladığı açıklamada, "Tüm işçi ve emekçileri mücadele etmeye, geçmiş deneyimlerinden öğrenerek mücadelesini ilerletmeye çağırıyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emek Partisi (EMEP), 15-16 Haziran direnişinin 54. yıl dönümüne ilişkin açıklama yaptı. EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan'ın imzasıyla yayımlanan açıklamada "15-16 Haziran 1970 yılında kararlılıkla şalterleri indiren, üretimi durduran işçi sınıfı, sermaye sınıfı ve onların iktidarına karşı kitlesel mücadele ile, kazanım ve zafer elde ederek işyerlerine geri döndüler" denildi.

"Bugün de birliğimizi sağlayalım" denilen açıklamada, günümüzün tek adam, tek parti iktidarının işçi sınıfına yönelik kapsamlı ve planlı saldırılarının devam ettiği belirtti. 12. Kalkınma Planı, Orta Vadeli Plan (OVP) ve Şimşek Programı gibi ekonomik programların işçi ve emekçilere yönelik acı ilaç olarak sunulduğunu vurgulayan EMEP Genel Başkanı, şu ifadeleri kullandı:

"Programda dolaylı, dolaysız yeni vergiler, zamlarla birlikte işçi ve emekçiler ezilirken, sermayeye teşvikler, vergi afları getiriliyor. IMF siz IMF programı olan Şimşek programının hedefi ucuz emeğe dayanan, düşük ücret, esnek çalışma, güvencesizliktir. Milyonlarca emeklinin yaşamını cehenneme çeviren politikalar olarak devam ettirilmek isteniyor. İşçi sınıfının kazanmış olduğu sendikal hak ve özgürlüklere dönük saldırılara yenileri ekleniyor. Milyonlarca işçi 17 bin TL ile açlık sınırının altında çalışmak zorunda kalıyor. Uzun çalışma saatleri, ağır çalışma koşulları ve alınmayan önlemler sonucunda iş cinayetleri artıyor. Bu yılın ilk beş ayında yerli-göçmen 738 işçi hayatını kaybetti. İş cinayetlerinde hayatını kaybedenler arasında çocuk işçiler var"

15-16 Haziran direnişinin 54. yılında işçi sınıfının insanca yaşam, insanca çalışma ve insanca ücret için birleşmekten ve birlikte mücadele etmekten başka bir yolunun olmadığı belirtilirken son olarak şu ifadelere yer verildi:

"Temmuzda asgari ücretin artırılması, tüm ücretlerin yoksulluk sınırının üzerine çıkarılması, haftalık 35 saat çalışma ve sermayeden servet vergisinin alınması için tüm işçi ve emekçileri mücadele etmeye, geçmiş deneyimlerinden öğrenerek mücadelesini ilerletmeye çağırıyoruz.

Şan olsun işçi sınıfının 15-16 Haziran direnişine! Yaşasın İş Ekmek Özgürlük Mücadelemiz!"