Emine Şenyaşar'ın ağıtları adliye binasını sardı

Emine Şenyaşar, Urfa Adliyesi önünde oturma eylemini sürdürüyor. Şenyaşar bugün ağıtlar yakarak adalet talebini haykırırken Mezopotamya Ajansı tarafından görüntülendi.

Emine Şenyaşar adliye binası önünde oturması engellenince bahçeye geçti. Fotoğraf: MA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının 24 Haziran seçimleri öncesi saldırısında ölen eşi ve oğulları ile tutuklu oğlu Fadıl Şenyaşar için Urfa Adliyesi önünde 'adalet' nöbeti başlatan Emine Şenyaşar, eyleminin altıncı gününde ağıtlar yaktı.

Şenyaşar ailesi, bu sabah geldiği adliye binası önünde polisin  “Burası kamu binası burada oturamazsınız” uyarısıyla karşılaştı. Engellenen aile, eylemi adliye bahçesine taşıdı. Anne Şenyaşar’ın burada yaktığı ağıtlar ise adliye binasını sardı. Ellerini kaldırarak bir yandan dua eden anne Şenyaşar, diğer yandan ağıt yaktı. “Allahım bu yaşadıklarımı görmüyor musun? Bu zulmü görmüyor musun?” diyen anne Şenyaşar, adalet talebini yeniledi. 

GAZETECİLER ENGELLENDİ

Bunun yanı sıra Şenyaşar ailesinin “adalet” talepli oturma eylemini takip etmek isteyen Mezopotamya Ajansı ve Jinnews muhabirleri, polis tarafından “Kamu binasında çekim yapamazsınız, burayı terk edin” denilerek engellendi.

HDP: ASLA UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ

HDP Genel Merkezi'nin twitter hesabından Emine Şenyaşar'a destek mesajı verildi. Açıklamada, "AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları tarafından katledilen Şenyaşar ailesinin adalet mücadelesi bizim mücadelemizdir. Şenyaşar ailesine de söylediğimiz gibi: Her zaman yanlarında olmaya hazırız. Asla unutmayacağız, unutturmayacağız" denildi ve olaya ilişkin bir video yayınlandı. (MA-HABER MERKEZİ)