Emniyet, köpekli işkence davasında yargılanan polisi bulamadı

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, Menice ve Şeyhmus Yılmaz'ı üzerlerine köpek saldırtarak yaralamaktan yargılanan ve hakkında yakalama kararı bulunan polis Serdar Gök'e 'ulaşamadığını' açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, Bağlar'da Menice ve Şeyhmus Yılmaz çiftinin üzerlerine köpek saldırttığı gerekçesiyle yargılanan ve hakkında yakalama kararı bulunan polis Serdar Gök'e ulaşamadığını bildirdi.

Bağlar'da polis Atakan Arslan’ı öldüren Muhammed Emin Cura’nın yakalanması için 31 Mayıs 2020'de başlatılan operasyon sırasında evlerinin kapısı kırılan Menice ve Şeyhmus Yılmaz çifti, üzerlerine köpek saldırtılması sonucu yaralandı. Çift bunun üzerine yargıya başvurdu.

Olaya dair köpek belletmeni polis Serdar Gök'ün "kamu görevini kötüye kullanarak kasten yaralama" suçundan yargılandığı davada, Gök hakkında yakalama kararı çıkarıldı. 23 Mayıs'ta görülen duruşmada çıkarılan karar, gereğinin yerine getirilmesi için Diyarbakır Bağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bulduruldu.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre Bağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü ise hâlâ Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde görevinin başında olan Gök'e ulaşamadığını mahkemeye bildirdi.

Gök'ün yakalanması ve bir sonraki duruşmaya hazır edilmesi için Diyarbakır 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi, emniyete tekrar zorla getirilme emri çıkardı. Mahkeme, Bağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne, Gök'ün adresinin bulunmaması durumunda gerekli araştırmanın yapılması yönünde müzekkere yazılmasına karar verdi.

Köpekli saldırıya uğrayan Menice-Şeyhmus Yılmaz ile avukatları Selameddin Varol'un katılımıyla görülen duruşmada, mahkeme ayrıca olay yerindeki polislerin dinlenmesi yönünde karar aldı.

Aynı polis, Menice-Şeyhmus Yılmaz çiftine köpekli saldırıdan 26 gün sonra, Özgür Kadın Hareketi (TJA) üyesi Sevil Rojbin Çetin’e köpekle işkence yaptığı gerekçesiyle de yargılanıyor. Polis hakkında Diyarbakır 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde "basit yaralama" suçundan açılan dava da sürüyor. (HABER MERKEZİ)