En iyi baklavayı yapmak için yarıştılar
Enstitü İstanbul İSMEK & BAKTAD iş birliğiyle düzenlenen '2. Kadınlar Arası Ev Baklavası Yarışması' yapıldı
DUVAR - Avrupa Birliği’nin (AB) coğrafi işaret listesinde yer alan baklavanın, aslını koruyarak en iyi şekilde üretilmesi için sektöre yeni ustalar kazandırılması adına Enstitü İstanbul İSMEK, BAKTAD iş birliği ve İTO desteği ile ilki geçtiğimiz yıl düzenlenen 'Kadınlar Arası En İyi Ev Baklavası Yarışması'nın ikincisi gerçekleşti.
Enstitü İstanbul İSMEK Fırıncılık ve Pastacılık Okulu’nda yapılan yarışmada Enstitü İstanbul İSMEK’ten Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında eğitim alan kadın katılımcılar jüri karşısında baklava açtı.
Yarışmanın kazananlarını belirlemek için yapılan puanlamada “hamur yoğurma, hamur açma, yağ verme, ceviz atma, dilimleme ve sunum” gibi kriterler göz önünde bulunduruldu. Yarışmanın birincisi Sema Balcı, ikincisi Nadiye Karakaş, üçüncüsü Hatice Sezgin, dördüncüsü Pakize Sağlam, beşincisi ise Hülya Önder oldu. Birincisine istihdam imkanı sunulan yarışmada tüm yarışmacılara kupa, plaket, madalya takdim edildi.