6. Sunomono / Japonya
Sunomono, sirke ve soya sosundan oluşan hafif tatlandırılmış bir sosla tatlandırılan popüler bir Japon salatalık salatasıdır. Basit ve canlandırıcı, ince dilimlenmiş salatalıkların yanı sıra deniz ürünleri, deniz yosunu şeritleri veya kızarmış susam tohumları gibi diğer çeşitli malzemeleri de içerebilir.
7. Tarator / Bulgaristan
Tarator, Bulgar yoğurdu, salatalık, sarımsak, kıyılmış dereotu, ayçiçek yağı, ceviz ve biraz su veya buzdan yapılan soğuk bir Bulgar çorbasıdır. Bununla birlikte, bu serinletici çorbanın çok sayıda çeşidi vardır (özellikle Kuzey Makedonya'da), bu nedenle bazı malzemeler çıkarılabilirken diğerleri eklenebilir; fındıkların yerini bazen ekmek, salatalıkların yerini ise bazen havuç veya marul alır.
8. Salatalık Salatası (Agurksalat) / Norveç
Agurksalat, Norveç kökenli geleneksel bir salatalık salatasıdır. Bu serinletici salata özellikle yaz aylarında popülerdir ve birçok çeşidi vardır. Genellikle dilimlenmiş salatalık, su, şeker, tuz, beyaz biber, maydanoz ve beyaz şarap sirkesinden yapılır.
9. Snezhanka (Kar Beyaz Salatası) / Bulgaristan
Adını ağırlıklı olarak beyaz renginden alan Snezhanka veya Pamuk Prenses, salatalık, sarımsak, dereotu, yağ, tuz ve Bulgar temel maddesi olan yoğurt gibi malzemelerle, daha kalın hale getirmek için süzülerek yapılan canlandırıcı bir salatadır.