'En tehlikeli firariler' listesindeydi: Mafya üyesi İspanya'da yakalandı

İspanya polisi, İtalya'da 'en tehlikeli' firariler listesinde yer alan ve hakkında mahkumiyet kararı olan mafya üyesi Francesco Lapis'in Barselona kentinde yakalandığı açıkladı.

Fotoğraf: Temsili/ Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya'nın 'en tehlikeli' mafya üyelerinden biri olarak bilinen Francesco Lapis'in İspanya'nın Barselona kentinde yakalandığı açıklandı. İspanya polisinden bugün yapılan açıklamada, Lapis'in Roman Camorra örgütünün parçası olduğunun bilindiği ifade edildi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, İspanya Ulusal Polisi, konuya ilişkin açıklamasında, "Firari, (İtalya'nın) 'en tehlikeli firariler' listesinde yer alıyordu çünkü suç çevrelerinde 'Roman Camorra'ya yakın bir kişi olarak biliniyordu" ifadelerini kullandı. İspanya ve İtalya arasında büyük miktarlarda kokain, esrar ve afyon kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle İtalya'da hüküm giyen Lapis, ülkeden kaçmış, İtalya polisi de İspanya'da olduğu düşünülen firari mahkumun izini sürmek için İspanya polisinden yardım istemişti. 

İBİZA'DA OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜYORDU, BARSELONA'DA YAKALANDI

İspanya polisinin açıklamasına göre, önce Lapis'in İbiza'da olduğu düşünülüyordu ancak daha sonra kendisiyle bağlantılı kişilerin uçakla Fransa'dan Barselona'ya gittiğinin tespit edilmesi üzerine yetkililer Barselona kentinde takip faaliyetine başladı. Paylaşılan bilgilere göre, Lapis'e yakın isimler, yakalanmamak adına havalimanından ayrıldıktan sonra taksileri değiştirmişti. Polis, "Alınan güvenlik önlemlerine rağmen, (polis) onların izini Barselona'nın dış mahallelerinde sürmeye devam etti" dedi. 

Bu kişilerin daha sonra bir yolda Lapis ile bir araya geldiğini aktaran polis, firari mahkumun orada gözaltına alındığını açıkladı. İtalya polisi, Lapis'in yakalanabilmesi için Avrupa çapında etkili olan bir yakalama kararı çıkartmıştı. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)