Enas Taleb'ten The Economist'e 'kilolu fotoğraf' davası

Enas Taleb, The Economist dergisinde kadın-erkek kilosunun karşılaştırıldığı makalede fotoğrafının kullanılmasına dava açtı. Derginin makalesi sosyal medyada tepki çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Iraklı oyuncu Enas Taleb, Arap kadınları ve erkeklerinin kilosunun karşılaştırıldığı makalede fotoğrafının kullanılması nedeniyle dergiye dava açtı. Taleb'in fotoğrafının kullanılması sosyal medyada gündem oldu ve eleştirildi. 

BBC Türkçe'nin haberine göre, temmuz ayında dergide yayımlanmış "Arap Dünyası'nda neden kadınlar erkeklerden daha şişman?" başlıklı makalede Taleb'in dokuz ay önce bir film festivalinde çekilmiş fotoğrafı kullanıldı.

Makale, Arap kadınların erkeklerden daha kilolu olmasının nedenini 'balık etli' kadınların daha çekici bulunması' olarak gösterdi. Ayrıca "Iraklılar 'bolca balık etli' Enas Taleb'i ideal güzellik olarak gösteriyor" denildi.

Enas Taleb, sosyal medyada zorba yorumlara maruz kaldığını belirtti. Taleb, katıldığı televizyon programında makaleyi 'genel olarak Arap, özelde de Iraklı kadınlara bir hakaret' olarak gördüğünü belirterek şu soruyu sordu: 

"The Economist neden Avrupa ve ABD'dekiler değil; Arap dünyasındaki şişman kadınlarla ilgileniyor?" 

Taleb ayrıca dergiye dava açtığını da duyurdu. The Economist, eleştirilere yanıt vermedi.

Etiketler ırak kadın dergi dava