Endonezya'da toprak kayması köyleri vurdu: 1 ölü, 11 kayıp

Ani sel ve toprak kaymalarının köyleri vurduğu Endonezya'da ilk belirlemelere göre 1 kişinin öldü, 11 kişinin de kayboldu. Ülkedeki Merapi Yanardağı'nın da kül püskürttüğü kaydedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Endonezya'nın Kuzey Sumatra bölgesinde meydana gelen ani sel ve toprak kaymaları nedeniyle ilk belirlemelere göre 1 kişinin öldüğü, 11 kişinin de kaybolduğu bildirildi.

AA'nın haberine göre, Xinhua'ya konuşan Arama ve Kurtarma Ofisi Başkanı Budiono, toprak kaymaları nedeniyle yüksek yerlerden gelen çamur ve kayaların, bölgede bulunan köyleri vurduğunu söyledi. Budiono, arama kurtarma çalışmalarında 1 cesede ulaşıldığını, kayıp 11 kişi için de çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Yetkililer, ani sel ve toprak kaymaları sonucu yaklaşık 50 ailenin evlerinden kaçtığını aktardı.

MERAPİ YANARDAĞI KÜL PÜSKÜRTTÜ

Sumatra Adası'nın batısındaki Merapi Yanardağı'nın da kül püskürttüğü kaydedildi. 'Pasifik ateş çemberi' deprem ve volkan kuşağında yer alan ve 130 aktif yanardağ bulunan ülkedeki Volkanoloji ve Jeolojik Tehlike Azaltma Merkezi'nden yapılan açıklamada, Merapi Yanardağı'nın yaklaşık 3 kilometre yüksekliğe kül püskürttüğü, sıcak kül bulutlarının kuzeye doğru ilerlediği bildirildi. Açıklamada, patlama sonrası can veya mal kaybı olmadığı kaydedilirken, çevre sakinleri, volkan kraterine yaklaşılmaması ve lav tehlikesi konusunda uyarıldı. Yetkililerin, ocak ayından bu yana aktif olan Merapi Yanardağı'nı, hareketliliğin artması nedeniyle birkaç haftadır takip ettiği ifade edildi. (HABER MERKEZİ)