Enerji projeleri için 4 ilde 'acele kamulaştırma' kararları

Resmi Gazete'de yayınlanan kararlara göre, Ankara, Eskişehir, Manisa ve Zonguldak'ta yer alan bazı taşınmazlar, gerçekleştirilecek enerji projeleri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ tarafından kamulaştırılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'de birçok ilde enerji projeleri için bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi. Kamulaştırma kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlandı.

Gürsögüt barajı ve hidroelektrik santralinin (HES) yapımı için Ankara'nın Beypazarı ilçesinde Kapullu ve Kırşeyhler, Polatlı ilçesinde Karacaahmet ve Saruoba mahallelerinde, Eskişehir'in ise Mihalıççık ilçesinde Dümrek, Nallı ve Saray mahallelerinde bazı taşınmazlar kamulaştırıldı. Taşınmazların tapuda hazine adına tescil edilmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 'acele' kamulaştırılmasına karar verildi.

Ayrıca Manisa ve Zonguldak'ta da enerji nakil hatları için bazı taşınmazlar Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ Genel Müdürlüğü tarafından kamulaştırılacak. 

Kararlar, Manisa'da Tırazlar Kök Çanakçı Kök Enerji Nakil Hattı, Paşatımarı-1 ve Paşatımarı-2 Kök Çevre Hatları İrtibatı Enerji Nakil Hatları, Ilgın Kök Çevre Hatları İrtibat Enerji Nakil Hattı'nın yapımı için, Zonguldak'ta ise Karasu Kök-Sabunlar Köyü Branşmanı Enerji Nakil Hattı'nın yapımı için alındı. Karara göre, söz konusu güzergahlarda yer alan taşınmazlarda pilon ve trafo yerleri mülkiyet şeklinde, hat emniyet sahaları ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle acele kamulaştırılacak. (AA)