Engelli konteyner kentte su yok: 'Uyuzdan, hastalıktan öleceğiz'

Hatay’da engelli ve yakınlarının kaldığı Abdurrahman Melek prefabrik evlerinde günlerdir su kesintisi yaşanıyor. Depremzedeler, tuvaletleri kullanamadıklarını, pislikten hastalandıklarını söyledi. 

Google Haberlere Abone ol

HATAY - Hatay’ın Antakya ilçesinde yer alan AFAD Abdurrahman Melek prefabrik evlerinde, çoğunluğu engelli depremzede ve aileleri yaşıyor. Günlerdir sularının kesik olduğunu söyleyen aileler, bugün konteyner kentte eylem yaptı.

Kokudan evlerin içinde oturamadıklarını belirten aileler, çocukların uyuz olduğunu söyledi.

'ÇİÇEK EKTİM DİYE SUSUZLUK MU OLUR?'

Depremzedeler, konteyner kentten sorumlu kişilerin kendilerine suyun konteyner önüne ektikleri çiçeklerden dolayı yetmediğini söylediklerini belirtti. Bu söyleme tepki gösteren depremzedeler, “Biraz çiçek ekerek kendimizi iyi hissedeceğiz, o da sorun oluyor. Düzgün altyapı olsa bana da yeter, çiçeğime de” dedi.

Yatalak hastaların temizliğini yapamadıklarını vurgulayan aileler, acil olarak su ve altyapı sorununa çözüm bulunmasını istedi.

KONTEYNERLERDE KOKUDAN OTURULMUYOR

Konteyner kentte sık sık tuvalet giderleri tıkandığı için lağım patlıyor. Ayrıca tuvalet gider borusu ve musluk suyu borusu yan yana. Aileler, musluk suyu ile tuvalet giderinin birbirine karıştığını, çok fazla kişinin ishal olduğunu söyledi. Altyapı sorunu konteynerlerin parkelerini ıslatıp, çürüttüğü için konteynerlerin içerisinde kokudan oturulmuyor.

Aileler, defalarca kaymakamlığa, valiliğe, Acil Durum ve Afet Yönetim Başkanlığı’na (AFAD) gittiklerini, kimsenin kendileriyle görüşmediğini söyledi. Olay yerine gelen polis amirleri, konteyner kentin sorumlusundan bilgi alarak Hatay Su ve Kanalizasyon (HATSU) ve AFAD yetkililerine ulaştı. Depremzedelere sorunun kısa sürede çözüleceği aktarıldı.