Engelli öğretmenlerden hükümete bayram mesajı: Bize çifte bayram yaşatın

Ramazan Bayramı'na denk gelen engelli haftasında hükümete çağrıda bulunan engelli öğretmenler, “Cumhurbaşkanımızın bize çifte bayram mutluluğu yaşatarak atama müjdesi vermesini bekliyoruz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pandemi gerekçesiyle üç kez sınavları ertelenen atanmayan engelli öğretmenler atama bekliyor. 26 Nisan 2020 tarihinde yapılması planlanan Engelli Kamu Personeli Sınavı (EKPSS) üç kez ertelendikten sonra 15 Kasım 2020 tarihinde gerçekleşti.

Engelli öğretmenlerden 3 bin 11 kişinin katılıp başarılı olduğu sınav sonrasında 2021 Şubat ayındaki atamada sadece 500 engelli öğretmene kontenjan verildi. Atanamayan 2 bin 511 engelli öğretmen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a seslenerek atanma taleplerini ilettiler.

'BİZE ÇİFTE BAYRAM YAŞATIN'

“ 'Sizleri anlıyoruz' gibi soyut cümlelerden ziyade 'Tüm engelli öğretmen adaylarımızı atıyoruz' diyerek somut adımlar bekliyoruz. O zaman bizi anlamış olurlar” diyen engelli öğretmen adayları, hükümete şu çağrıda bulundular: “10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nın bayrama denk gelmesindeki en büyük beklentimiz, Cumhurbaşkanımızın bize çifte bayram mutluluğu yaşatarak 2511 engelli öğretmen adayına atama müjdesi vermesi. Engelli öğretmenler olarak ayrıca, Maliye Bakanımızdan bize kaynak ayırmasını ve Milli Eğitim Bakanımızdan da 2 bin 511 kontenjan açmasını talep ediyoruz.”

'ZOR KOŞULLAR ALTINDA DİPLOMALARIMIZI ALDIK'

Sosyal medyada yayımladıkları video ile seslerini duyurmaya çalışan engelli öğretmen adayları şunları söyledi: “Herkes gibi uzun süren eğitim döneminde diğer engelsiz eğitim fakültesi öğrencileriyle aynı koşullarda derslere girip zor koşullar altında diplomalarımızı aldık. Bizler bin bir zorlukla okulunu bitirmiş, 2020 EKPSS'ye girmiş atanmayan engelli öğretmenleriz. Fakat kontenjanların azlığından maalesef biz de etkilendik. Haziran ayında yapılacak engelli öğretmen atamalarında toplam engelli öğretmen sayımız olan 2 bin 511 kişinin atanmasını talep ediyoruz.”

'KAYNAK YOK'

Kişisel ilişkilerini kullanarak yaptıkları görüşmelerde atanmama nedenlerini sorduklarında 'Kaynak yok' yanıtını aldıklarını belirten atanmayan engelli öğretmen adayları, “Biz yapılan kaynak yok' açıklamasını samimi bulmuyoruz. Devletimiz istedikten sonra her yere kaynak bulunabiliyor. 2 bin 511 atanmayan engelli öğretmen arkadaşımızın atanmasını istiyoruz. Biz kimseden hakkımız olmayan bir şeyi istemiyoruz. Sosyal yardımlarla yaşamak değil mesleğimizi yapmak istiyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendikleri videoda atanmak istediklerini belirten engelli öğretmen adayları “Haziran ayında yapılacak olan atama döneminde 2 bin 511 engelli öğretmen adayının atanmasını istiyoruz” diye konuştu.