Engelliler 'En Mutlu Köy'de

Ortahisar Belediyesi özel gereksinimli bireylere yönelik inşa edilen 'En Mutlu Köy' 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engellilere yönelik kahvaltı programı düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Trabzon Ortahisar Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engellilere yönelik kahvaltı programı düzenlendi. Ortahisar Belediyesi'nin Geçitli Mahallesi'nde özel gereksinimli bireylere yönelik inşa edilen 'En Mutlu Köy' projesinde düzenlenen programa engelli ve engelli yakınlarının dışında Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale ve engelli dernekleri temsilcileri katıldı.

Programda konuşan Vali Yıldırım, kamu idarecilerinin en büyük görevlerinden birinin engelli ailelerine yardım etmek olduğunu söyledi. Engellilerin yapabildiklerini, yapabileceklerini geliştirmek ve bunu da ortaya koyabilmek için burada olduklarını dile getiren Yıldırım, "Birbirimizden farkımız olmamalı ya da farklılıklar diye düşünebileceğimiz şeylerin aslında ayrıştırmaya sebep olan bir şeyler olmadığının farkına varmamız gerekiyor. Biz hep beraber hep beraberiz. Bu evlatlarımız bize Rabbimizin bir emanetidir. Biz bunlarla ne kadar ilgilenirsek bizim için o kadar faydası var" dedi.

Programdan sonra Başkan Genç ile protokol üyeleri engellilerin istihdam edildiği seraları ve atölyeleri gezerek üretilen ürünler ve eserleri inceledi. Başkan Genç ve protokol üyeleri özel gereksinimli bireylere çeşitli hediyeler takdim etti. (HABER MERKEZİ)