Engelliler Hamsi Şenliği'nde eğlendi

3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla 7.Geleneksel Hamsi Şenliği'nde bir araya gelen engelliler şarkılar söyledi, tiyatro gösterisi yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Trabzon Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla 7.Geleneksel Hamsi Şenliği düzenledi.

Ortahisar ilçesine bağlı Değirmendere Mahallesi'ndeki Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Trabzon Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe Vakıflar Bölge Müdürü İsmet Çalık, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun, İl Göç İdaresi Müdürü Ramazan Latifoğlu, Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Enver Zaman, Aile ve Sosyal Hizmetler Kuruluş Müdürleri, hizmet alan engelliler ve aileleri katıldı.

Davetlilere hamsi ve çeşitli ikramların yapıldığı etkinlikte engelliler tarafından Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak hazırlanan marş eşliğinde gösteri yapıldı. Özel Koro Gurubu tarafından şarkılar söylendi. Çeşitli tiyatro gösterileri, şarkı performansları ve yarışmalar ile davetliler hem duygulu hem de coşkulu anlar yaşadı.

Etkinlikte konuşan Trabzon Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seha Sağlam, çeşitli etkinliklerle engellilerin toplumsal hayata aktif katılımını ve görünürlüğünü arttırmanın amaçlandığını aktardı. Engellilere yapılan hizmetin lütuf değil borç olduğunu kaydeden Sağlam, "Bizlerde bu anlayışla hizmet vermekteyiz. Engellilik sosyal hayatı engelleyen bir kısıtlılık değil, desteklenmesi gereken özel bir gereksinimdir" sözlerini kullandı. (HABER MERKEZİ)