Engelsiz Filmler Festivali ödülleri sahiplerini buldu

Engelsiz Filmler Festivali'nde 'Ulusal uzun film kategorisi'nde 'Seyirci Özel Ödülü' ve 'Jüri Özel Ödülü'ne Nehir Tuna'nın yönetmenliğini üstlendiği 'Yurt' filmi layık görüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 12'nci kez düzenlenen Engelsiz Filmler Festivali’nin, Ulusal Uzun Film Yarışması ve Kısa Film Yarışması’nda yarışan filmlerin ödülleri Ankara’da Goethe-Institut salonunda gerçekleşen Ödül Töreni’nde sahiplerini buldu.

Ödül Töreni’nde açılış konuşmasını Engelsiz Filmler Festivali Yönetmeni Kıvanç Yalçıner yaptı. Konuşmasına 20 yılı aşkın festivallerde çalıştığının bahsederek başlayan Yalçıner, Festivalin ‘Bir arada film izlemek mümkün mü?’ sorusu ile ortaya çıktığını belirtti. On iki yıldır erişilebilir film festivali düzenlediklerini belirten Yalçıner, günümüze baktığımızda ise çok düşük maliyetlerle tüm sinema filmlerin erişebilir olmasının mümkün olabileceğinin altını çizerek festivale, destekçilerine ve emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek konuşmasını sonlandırdı.

Goethe-Institut Ankara'da düzenlenen törende, ‘uluslararası kısa film kategorisi’ ve ‘ulusal uzun film kategorisi’nde ayrı ayrı ödüller verildi. ‘Uluslararası kısa film kategorisi’nde ‘Seyirci Ödülü’nü Rus yönetmen Ivan Sosnin'in çektiği ‘Otuz Saniye’ filmi, ‘Jüri Özel Ödülü’nü Portekizli Joao Rodrigues'in yönetmenliğini üstlendiği ‘Ana Morfoz’, ‘En İyi Senaryo Ödülü’nü İranlı senarist- yönetmen Maryam Khodabakhsh'inin kaleme aldığı ‘Örümcek Kadın’ aldı.

Bu kategoride ‘En İyi Yönetmen’ ödülüne ‘Zilden Sonra’ filmiyle İranlı yönetmen Shahrzad Ebrahimi layık görülürken, ‘En İyi Film Ödülü’ ise yönetmenliğini Çağıl Bocut'un üstlendiği ‘Her Gün Biraz Daha Kolay’ filmine verildi.

‘Ulusal uzun film kategorisi’nde ise ‘Seyirci Özel Ödülü’ ve ‘Jüri Özel Ödülü’ne Nehir Tuna'nın yönetmenliğini üstlendiği ‘Yurt’ filmi layık görüldü.

‘Umut Veren Yönetmen’ ödülü ‘Kıyıda’ filmiyle Büşra Bilginer'e, ‘En İyi Yönetmen’ ödülü ise ‘Kara Kutu’ filmiyle Aslı Özge'ye verildi.