ENHANCER Animasyon Hackathon'u 30 Haziran'da Gebze'de düzenlenecek

ENHANCER Projesi kapsamında düzenlenecek olan ENHANCER Animasyon Hackathon'u, animasyon sektörüne ilgi duyan katılımcıları bir araya getirecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla yürütülen "Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyon için Girişimcilik Kapasitelerinin İyileştirilmesi (ENHANCER) Projesi" farklı etkinliklerle çalışmalarına devam ediyor.

Proje kapsamında, 30 Haziran'da dünya ekonomisinin büyümekte olan endüstrileri arasında yer alan animasyon alanına yönelik bir "hackathon" düzenlenecek. 

Gebze Bilişim Vadisi'nde düzenlenecek olan ENHANCER Animasyon Hackathon'u animasyon dünyasına ilgi duyan 100 katılımcıyı bir araya getirecek.

Animasyon içerik oluşturulmasında yaratıcılık ve yeniliğe teşvik etmenin yanı sıra animasyon endüstrisi içinde bağlantıları geliştirmeyi de amaçlayan etkinlikte, katılımcılar sektörün önde gelen isimlerinin yer aldığı panelde dinleyici olma fırsatı bulacak. En az 40 saat mentorluk desteği sunulacak etkinlikte, katılımcılar takımlar halinde 3 farklı kategori ile jüri karşına çıkacak. Takımlar, animasyon pozlama prensipleri, teknik zamanlama ve fikir senaryo alanlarında toplam 15 bin Euro değerinde hediye çeki kazanacak.