Enkazdan çıkan çocuğun videosunu çektiği için tepki toplamıştı: İfadesi ortaya çıktı

Enkazdan çıkarıldıktan sonra hastanede hayatını kaybeden dört yaşındaki Azra Duru Malaç'ın videosunu yayınlayan ve tepki toplayan arama kurtarma görevlisinin ifadesi ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Maraş merkezli iki depremde, Hatay’ın Antakya ilçesinde oturdukları binanın yıkılmasıyla ailesiyle birlikte enkaz altından kalan dört yaşındaki Azra Duru Malaç, arama kurtarma çalışmaları sonucu enkaz altından sağ çıkarıldı.

Enkazdan çıkarıldıktan sonra arama kurtarma ekibinden bir personelin kucağına alıp video çekerek sosyal medyada paylaştığı dört yaşındaki çocuk, kaldırıldığı Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 8 Şubat'ta hayatını kaybetti. Çocuğun ölüm nedeninin doğal afet kaynaklı travma olduğu öğrenildi. 

Görevlinin yayınladığı videoda, çocuğun başını havada tutmakta zorlandığı ve yarı baygın olduğu görüldü. Sosyal medya kullanıcıları, söz konusu görevliye küçük çocuğun sağlık durumunun acil olmasına karşın durup kucağında sarsarak video çektiği için tepki gösterdi.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre, kurtardığı Azra bebekle olan videosunu sosyal medyada paylaşan arama kurtarma görevlisinin ifadesi alındı. Görevli ifadesinde, Azra'nın çıkarttıkları esnada enkaz başında bir ambulansın olmadığını, sağlık ekipleri gelir gelmez bebeğe müdahalede bulunduklarını ve bu sırada Azra bebeği enkazdan çıkarmanın heyecanıyla böyle bir video çektiğini söyledi.