Ercan Kesal: Baskı dönemleri ilham bağışlar

Ercan Kesal 'Nasipse Adayız' ile geçtiğimiz aylarda gündem oldu. Baskı dönemlerinin sanatçılara ilham bağışladığını vurgulayan Kesal, "Belleksiz bir toplum başına gelen her şeyi hak eder" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çok dilli yayın yapan Jıneps/Çerkeslerin Özgür Sesi gazetesi Ocak 2021 sayısını korona virüsü salgını nedeniyle dijital olarak yayınladı. Yönetmen, yazar ve senarist Ercan Kesal gazetenin yeni sayısında Akanda Taştekin'e konuştu.

'HAYSİYETLİ BİR İSİM BIRAKAN BİRİ OLMAK İSTİYORUM'

En son 53. Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) Ödülleri’nden En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo başta olmak üzere beş dalda ödüle layık görülen filmi “Nasipse Adayız” ile Ercan Kesal, hekimliğinin yanı sıra oyuncu, yönetmen ve yazar olarak sanat dünyasının ilgiyle takip edilen isimlerinin başında geliyor.

 

Kesal, sinemada olmak istediği yerle ilgili olarak, "Olmak istediğim yer ödül, ün, makam ya da mevki ile tanımlayabileceğim bir yer değil. Nerden gelip nereye gittiğimizden bile emin olmadığımız bir dünyada kendim için ideal bir yeri nasıl tarif edebilirim? İyi işler yapan, iyilikle anılan, arkasında haysiyetli bir isim bırakan biri olmak istiyorum, o kadar. Oraya ne zaman gelirim, gerçekten bilmiyorum" dedi.

'BASKI DÖNEMLERİ İLHAM BAĞIŞLAR...' 

"Hayatımıza egemen olan iklimden herkes nasibine düşeni alıyor kuşkusuz. Sanat da sanatçılar da toplumun bir parçası ve etkilenmemeleri mümkün değil. Ama onların nispeten daha şanslı olduklarını düşünüyorum. İşleri metafor olduğu için, yani bir şeyi bir başka şeyle anlatmayı bildiklerinden özellikle baskı dönemleri onlara daha çok ilham bağışlar" diyen Kesal şunları ifade etti: 

"Unutmak. Belleksiz bir toplum başına gelen her şeyi hak eder çünkü. Belleğin evi insanın kalbidir ve bu yüzden unutmak vicdansızlıktır." 

Kaynak