Erçin Kaya'nın ilk albümü yayınlandı: 'Music for Piano'

Erçin Kaya'nın ilk albümü “Music for Piano” yayınlandı. Tamamı enstrümantal parçalardan oluşan çalışmanın mix ve mastering’i ses mühendisi Adham Farid imzası taşıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Besteci ve piyanist Erçin Kaya'nın ilk albüm çalışması “Music for Piano” H&H Yapım etiketiyle dinleyicilerle buluştu. Albümde 10 parça yer alıyor. 

Tamamı enstrümantal parçalardan oluşan, tek seferde ve doğaçlama olarak kaydedilen çalışmanın mix ve mastering’i ses mühendisi Adham Farid imzası taşıyor. Erçin Kaya, türler arası geçişkenliğin olduğu albümü için “Bence new age ile post minimalizm arasında gidip geliyor. Arada cazın içinden geçip kendini yenileyerek çağdaş klasik müziğe kayıyor. Yani tarz olarak da akışkan. ‘Sezgisel müzik’ diye literatüre geçmiş bir tarz olsaydı işte bu derdim” ifadelerini kullandı. 

Kaya, aynı zamanda fotoğraf sanatçısı Madeleine D. Roy ile birlikte "Streets/Sokaklar" isimli bir proje üzerinde çalışıyor. Çalışmada, Madeleine D. Roy’un vizöründen İstanbul başta olmak üzere dünyanın çeşitli noktalarında analog çekilmiş sokak fotoğrafları Kaya’nın yazdığı müziklerle birleşiyor. Proje önümüzdeki günlerde New York Manhattan’da iki galeride ziyaretçilerle buluşacak. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)