Erdal Erzincan Hatay'da: İnsanlar ruhen enkaz altında...

Hatay'ı ziyaret eden sanatçı Erdal Erzincan, "Deprem bölgesinde hiçbir şey çözülmüş değil. Sürekli deprem bölgesinde olmalı ve hatırlatmalıyız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

Anıl Mert Özsoy - Burak Karaman

HATAY - Maraş merkezli depremlerden en çok etkilenen şehirlerin başında gelen Hatay'ın Samandağ ilçesi, yaşanan yıkımın ardından su ve çadır tedariğindeki eksiklik ve sıkıntılarla gündeme geldi. Bölgeyi ziyaret eden isimlerden sanatçı Erdal Erzincan, depremin ilk günlerinde televizyon ekranlarına yansıyanlarla karşılaştığı manzara arasında katbekat fark olduğu söyledi. 

"Deprem bölgesine gelince acıyı hissediyorsun" diyen Erzincan, depremzedelerin yaşadığı zorluklara dikkat çekerek şunları söyledi:  

"Deprem bölgesinde hiçbir şey çözülmüş değil. Maddi ihtiyaçlar belli ama bir de ruhen enkaz altında kalan insanlar görüyoruz. Bu anlamda sanatçılara, aydınlara çok iş düştüğünü görebiliyorum. Sürekli deprem bölgesinde olmalı ve hatırlatmalıyız. İnsanların ruhen iyileşmeye ihtiyacı var, bu anlamda bize ihtiyaç olduğunu düşünüyorum."

'DERDİN İÇİNDEKİ DERMANI GÖREBİLMELİYİZ'

Deprem bölgesindeki Alevi köylerini ziyaret edeceğini aktaran Erzincan, önümüzdeki günlerde bağlama kursu vereceğini söyledi. Erzincan, "Bir sınavdan geçiyoruz ve iyi bir not alabilmek için vicdanımıza kulak vermeliyiz. Her şey bulaşıcıdır, mesele kötüyü değil; iyiyi, güzeli, doğruyu bulaştırmak. Dertten korkmamak lazım. Derdin içindeki dermanı görebilmeliyiz" diye konuştu.

Erzincan son olarak sanat dünyasına seslenerek, "Etki alanı çok olan sanatçılara, aydınlara  çok iş düşüyor" dedi. 

Etiketler erdal erzincan hatay