Erdoğan Ahlat'ta: Bu toprakların emanetçisi değil, asıl sahipleriyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bitlis’te Malazgirt Savaşı'nın 953'üncü yıl dönümü etkinliğinde, "Anadolu bizim öz yurdumuzdur. Bu toprakların emanetçisi değil, asıl sahipleriyiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Bitlis’te Ahlat Etkinlik Alanı’nda düzenlenen programda açıklamalarda bulundu.

Malazgirt Savaşı'nın 953'üncü yıl dönümüne işaret eden Erdoğan, "Vatanımıza yönelik senaryoları yırtıp atarak yolumuza devam ediyoruz. Bizler bu toprakların emanetçisi değil, asıl sahipleriyiz. Anadolu bizim öz yurdumuzdur" diye konuştu.

 

Erdoğan'ın açıklamalarından başlıklar şöyle:

"Ahlat, Anadolu'da okun ilk düştüğü yerlerden, ocağın ve otağın kurulduğu ilk yurtlardandır. Ecdadın konakladığı, nefeslendiği zamanı doğru okuduğu Ahlat, bin yıl öncesinden bugüne bir iman ve medeniyet köprüsüdür. Anadolu’daki tarihimizin yapılmasında ve yazılmasında daima pergelin sabit noktası olmuş konumuyla ve kimliğiyle iftihar duyduğumuz şehirdir.

Ahlat'ta bin yıldır atan nabız milletimizin ve devletimizin nabzıdır. Bu topraklarda tüten ocak devletimizin ve milletimizin ocağıdır. Bin yıldır bu toprakları sanat eserine dönüştürerek taşa toprağa işlediği hafıza, devletimizin ve milletimizin hafızasıdır. Ahlat'ın kıymetini bilmek, Anadolu'daki varlığımızın medeniyetimizin kültürümüzün bizi bir kimlik sahibi kılan değerlerin değerini bilmektir.

Kabine toplantısı ve açılış töreni ile verdiğimiz önemi gösteriyoruz.

Selçuklu kabristanındaki her bir şehidi milli varlığımızın bir hafıza kaydı olarak görüyoruz. Bu hafızayı korumaya, güçlendirmeye, gençlere aktarmaya devam edeceğiz.

Bin yıl önce kalpler arasında kurulan köprü inşallah sonsuza kadar ayakta kalacaktır. Bin yıl önce gönüllerde edinilen yer bu vatanın çimentosu, kalesi, sigortası ve yıkılmaz gök kubbesi oldu.

Etnik köken üzerinden bizi bölmeye çalıştılar mezhep, meşrep üzerinden bizi ayırmak istediler, siyasi görüş farkları üzerinden nifak çıkarmaya kalkıştılar, terör örgütleri ile aramıza nefret tohumları ekmeye kalktılar, hain ve kalleş oyunlarla kardeşliğimizi dinamitlemek, bizi kolay yutulur lokma haline getirmek istediler. Hepsinin üstesinden geldik. 85 milyon olarak birbirimize kenetlendik.

Bugün de aynısını yapıyoruz. Vatanımıza yönelik senaryoları yırtıp atarak yolumuza devam ediyoruz. Bizler bu toprakların emanetçisi değil, asıl sahipleriyiz. Bu toprakların altında da üstünde de biz varız. Her karışında bir şehit yatan Anadolu bizim öz yurdumuzdur. Buradaki varlığımız hala hazmedemeyenleri, ham hayaller peşinde koşanları bekleyen büyük bir bozgun, yıkım ve ağır bir mağlubiyettir.

Bu topraklardaki kardeşlik hukuku tarihimizin hiçbir döneminde mezhebe, meşrebe, etnik kökene göre belirlenmedi. Birlik, beraberlik ve kardeşlik hukukumuzu ortak kadere, ortak imana, ortak geçmiş ve geleceğe göre şekillendirdik. Bin yıllık yol, mücadele ve kader arkadaşları olarak şimdi de istikbale yürüyoruz.

Herkes şunu anlasın, ay yıldızlı al bayrağın gölgesinde 85 milyon biriz, beraberiz. Türk, Kürt, Arap, Zaza, Laz, Çerkez, Sünni, Alevi, hepimiz bu topraklar üzerinde biriz, beraberiz, kardeşiz." 

 

(ANADOLU AJANSI)