Erdoğan: Çabamız aslında muhalefeti normalleştirme çabası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İktidar partisi ile ana muhalefet partisi arasında ittifak olmaz. Muhalefetten devleti ve milleti önceleyen politikalara yaklaşmasını bekliyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, "İktidar partisi ile ana muhalefet partisi arasında ittifak olmaz. Muhalefetten kucaklaştırıcı siyasete, devleti ve milleti önceleyen politikalara yaklaşmasını bekliyoruz" dedi. 'Normalleşmesi gereken muhalefettir' diyen Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın Türkiye'nin güvencesi olduğunu savundu.  

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şunlar:

Aziz milletim, değerli vekil arkadaşlarım sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Yüce Meclis çatısı altından AK Parti'ye gönül veren vatandaşlarımıza selamlarımı gönderiyorum. Toplantımıza teşrif eden misafirlerimize de hoş geldiniz diyorum.

İslam ülke liderleri ile görüşerek bayramlaştık ve Filistin, Lübnan Sudan'daki kanayan yaralara derman bulmaya çalıştık. İsrail bu bayramda da kan dökmeye devam etti. İnsanlık dışı saldırılarıyla çadırlarda hayata tutunma mücadelesi veren yüzlerde Filistinli kardeşlerimiz şehit oldu. Filistinli şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ecdadımız tarih boyunca Filistin'e nasıl sahip çıktıysa, Türkiye Cumhuriyeti nasıl sahip çıktıysa biz de aynı ruh, kararlılık ve cesaretle sahip çıkacağız.

Birileri Avrupa'da farklı konuşabilir, batılı ağababalarından aferin almak için Filistin direnişine çamur atma peşinde koşabilir ama biz hakkı savunacak, masumların yanında katillerin karşısında duracağız. Kimse bizden Siyonist şebekeye boyun eğmemizi beklemesin.

BAYRAM TRAFİĞİ: Bayramda 7 milyon 520 bin kişi demiryollarını kullandı. İstanbul, Antalya gibi uluslararası havalimanlarımız yeni rekorlar kırdı. Ulaştırma yatırımlarının karşılığını fazlasıyla aldık, alıyoruz.

DİYARBAKIR VE MARDİN YANGINLARI Diyarbakır ve Mardin'deki anız yangınının ilk anından itibaren devletimiz ilgili tüm kurumları seferber olmuştur. Diğer tarafta bir avuç kefen hırsızı ahlaksızca selden kütük kapma yarışına giriyor. 15 insanımızı kaybettiğimiz bir felaket üzerinde tepinenleri milletimizin vicdanını havale ediyoruz. Siyasi bir fırsatçılık ile karşı karşıyayız.

MİLLİ TAKIM: A Milli Futbol Takımımız Gürcistan'ı 3-1 yenerek güzel bir başlangıç yaptı. Portekiz karşısında hak etmediğimiz bir sonuç aldık. Millerimizin bu akşam milletimizi gururlandıracak tarihi bir sonuca imza atacaklarına inanıyoruz. Bu akşam 85 milyon tek yürek olarak dualarımızda A Milli Takımımızın yanında olacağız.

İKTİDARLA MUHALEFET ARASINDA İTTİFAK OLMAZ: AK Parti kuruluşundan bu yana kutuplaşmanın yanında olmadı, asla ve asla gerilim siyaseti gütmedi, hizmetlerinde ayrım yapmadı. Nice darbe ve vesayet girişimi yaşadık. Ana muhalefet partisi bırakın bizim yanımızda durmayı, siyasetin, demokrasinin yanında bile yer almadı. Ana muhalefetin AK Parti'ye yönelik her saldırının yanında durduğunu görürsünüz. FETÖ'cü hainlerden Gezici vandallara kadar hepsine siyasi himaye sağladıklarını görürsünüz. Siyasi çıkarları uğruna toplumun fay hatlarıyla oynamaktan çekinmediklerini görürsünüz. Burada bir hususu üzerine basa basa ifade etmek istiyorum, bizim siyasette 'yumuşama' çabamız aslında muhalefeti normalleştirme çabasıdır. Dilini söylemini düzeltecek olan muhalefettir. Normalleşmesi gereken muhalefettir.

İktidar partisi ile ana muhalefet partisi arasında ittifak olmaz. Muhalefetten kucaklaştırıcı siyasete, devleti ve milleti önceleyen politikalara yaklaşmasını bekliyoruz. Muhalefetin çabalarımıza nasıl karşılık verdiğini hepiniz görüyorsunuz. Biz ülkemizin, milletimizin çıkarları için yapıcı davranmaya çalışırken, CHP Genel Başkanının siyaseti ne kadar gerilime sürüklemeye çalıştığını görüyorsunuz.

Şunu kimse unutmasın, biz 22 yıldır kimi zaman yalnız, kimi zaman da samimi dostlarımızla bu yolu yürüyoruz. CHP'den hoşgörü ve nezaket görmedik. Bundan dolayı hiçbir şey kaybetmedik. Bugün de siyasi bir kazanç peşinde değiliz. CHP milli iradeyle barışsın istiyoruz. Ana muhalefet hazım problemi yaşıyor. Ziyaretimizin üzerinden 2 gün geçmeden çiğlik yaptılar.

BAŞARI HİKAYESİNE ORTAK ETMEYİZ: Suç ortağı arayanlar kendilerini fazla yormasın. Nereden geldiğini ve nereye gittiğini açıklayamadıkları para kulelerine baksınlar. Bize çamur atmadan evvel sözde kent uzlaşında kimlerle yol yürüdüklerini sorgulasınlar. Biz bu tür ikili münakaşaya girmeyenlere özen gösteriyoruz.

Ortaklık arayışı 22 yıllık hizmet ve reform mirasımızdan pay kapmak ise kimseyi başarı hikayemize ortak etmeyiz.

CUMHUR İTTİFAKI TÜRKİYE'NİN GÜVENCESİ: Cumhur İttifakı her ne kadar farklı siyasi partilerin bir araya gelmesinden teşekkül etmiş olsa da Türkiye adına tek vücuttur. Cumhur İttifakı'nın herhangi bir üyesine yapılan saldırı, doğrudan Cumhur İttifakı'nın bütünlüğüne yapılmıştır. Biz bu saldırılara eyvallah demeyiz. Geçit vermeyiz. Oynanan oyununda farkındayız. FETÖ'nün tetikçi kalemleriyle nereye varılmak istendiğini çok iyi biliyoruz. 

 

(HABER MERKEZİ)