Erdoğan: Niye kendimizden bu kadar eminiz biliyor musunuz?

Seçimi kazanacaklarına inandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Niye kendimizden bu kadar eminiz biliyor musunuz? Çünkü bizim kimseyle pazarlığımız yok" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki Haliç Kongre Merkezi'nde ulaşım sektöründen temsilcilerle bir araya geldi.

"Bizim esnafımızla, bilhassa da şoför kardeşlerimizle muhabbetimizi bilen bilir" diyen Erdoğan, "Aramızda ayrı gayrı yoktur. Kimi zaman böyle salon toplantılarında, kimi zaman taksi, dolmuş duraklarında, kimi zaman trafikte denk geldiğimizde sizlerle selamlaşırız. Bu temaslarımızda sohbetimizi yapar, karşılıklı muhabbetimizi ifade eder sonra da yolumuza devam ederiz" ifadelerini kullandı.

'BİZİM SEVGİMİZİ ÇEKEMEYENLER DE ANTEN TAKSIN MI?'

Bir şoförün aracına yazdığı yazıyı anlatan Erdoğan, "Geçtiğimiz günlerde yolda giderken bir şoför esnafımızın ekmek teknesinin arkasında şöyle bir yazı gördüm: 'Çekemeyen anten taksın'. Bizim bu muhabbetimizi, sevgimizi çekemeyen de anten taksın mı? Gerçi onlar sandıktan çıkan en açık mesajları bile alamayacak, hatta tam tersine çevirmeye çalışacak kadar ülkelerinden ve gerçeklikten kopmuş durumdalar. Bunlara anten de fayda etmez. Onun için uzaya İMECE uydumuzu gönderdik. Belki oradan alacakları sinyallerin uyanıp hakikatleri görmelerine bir faydası olur" diye konuştu.

'RAKİBİMİZE 2 MİLYON 520 FARK ATMAMIZA RAĞMEN YÜZDE 50+1 ŞARTI YÜZÜNDEN İKİNCİ TURA KALDI'

Seçim sonuçlarına da değinen Erdoğan, şunları söyledi:

"Onların ne yaptığı, hangi kirli pazarlıkların, kavgaların, hangi ayak oyunlarının içinde olduğu bizi ilgilendirmiyor. Biz işimize bakıyoruz. Milletimiz 14 Mayıs'ta sandık başına gidip iradesini beyan etti. TBMM'de çoğunluğu 322 milletvekiliyle Cumhur İttifakı'na vererek, yasamada nasıl bir tablo istediğini gösterdi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde en yakın rakibimize 2 milyon 520 bin fark atmamıza, yüzde 49,50 oy almamıza rağmen sistemin yüzde 50+1 oy şartı sebebiyle iş ikinci tura kaldı. Milletimizin bu iradesinin de başımızın üstünde yer var. Allah'ın izniyle ikinci turda rekor bir oy ve oranla milletimizin bize cumhurbaşkanlığı görevini tekrar 5 yıllığına tevdi edeceğine inanıyoruz."

'DOĞAL GAZDA YAPTIĞIMIZI AKARYAKITTA DA YAPACAĞIZ'

"Niye kendimizden bu kadar eminiz biliyor musunuz?" diyen soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çünkü bizim kimseyle pazarlığımız yok. Biz sadece ve sadece milletimizin emrindeyiz, onu hizmetkarıyız. Biz bunlar gibi talimatı Kandil'den almıyoruz. Biz karanlık odalarda terör örgütünün uzantılarıyla pazarlığa girmiyoruz. Biz Rabbimize sığınıyoruz ve milletimizden talimat alıyoruz. Sadece ve sadece ülkemize eser kazandırmanın peşindeyiz" dedi.

Karadeniz'de doğal gaz çıkarılmasının ardından, 1 ay süreyle doğal gazın ücretsiz olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Gabar petrolünü de çıkardığımız andan itibaren ondan da halkımız istifade edecek. İşte bu Kılıçdaroğlu'nun el ele, kol kola olduğu o teröristler sebebiyle Gabar petrolü yıllardır çıkarılamamıştır. Belirli bir seviyeye getirdiğimizde akaryakıtta da aynısını yapacağız. Vergileri düşürerek insanımızı rahatlatacağız" ifadelerini kullandı. 

'HALKBANK VASITASIYLA 1,5 MİLYON LİRAYA KADAR HAZİNE DESTEKLİ KREDİ VERECEĞİZ'

En büyük destek aldıkları kesimlerin başında şoför esnafının geldiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rızkını direksiyonu başında kazanan şoförlerimiz de diğer tüm esnaflarımızın da yanlarında olduk. Sizlerin salgın ve deprem döneminde gösterdiği fevkalade gayretin, fedakarlığın şahidiyiz. Ülkemizin araç stokunun önemli kısmını yenilerken en çok da ticari araçlara erişimi kolaylaştırmaya ehemmiyet verdik. Bugün de Halkbank vasıtasıyla 1,5 milyon liraya kadar Hazine destekli taşıt kredisiyle yanınızda yer alıyoruz. Sadece geçtiğimiz yıl esnaflarımız için 150 milyar lira tutarında destek paketleri hazırladık" şeklinde konuştu.

Esnafın emekliliği için gerekli olan prim gün sayısını düşürdüklerini belirten Erdoğan, "Esnafımızın talepleri doğrultusunda geçtiğimiz günlerde yaklaşık 7 yıl sonra bir kez daha ticari araçlara ÖTV'siz yenileme imkanı getirdik. Yine geçtiğimiz günlerde esnafımızın en önemli sıkıntılarından biri olan emeklilikteki prim gün sayısındaki adaletsizliği giderme sözü verdik. Prim gün sayısını 9 binden 7 bin 200'e indirdik" dedi.

'DEPREMZEDELERE EV VAAT ETTİLER, ŞİMDİ KALDIKLARI YERDEN ÇIKARIYORLAR'

CHP'li belediyelerin depremzedeleri kaldıkları yerden çıkardığını iddia eden Erdoğan, "CHP'li belediyeleri ve bu partiyle irtibatlı sivil toplum kuruluşları depremzedeler yaptıkları yardımı kesmekten, çadırları toplamaya, kaldıkları yerlerden onları çıkarmaya kadar her türlü rezilliği sergiliyorlar. Tekirdağ'da kaldıkları oteli boşalttırdılar. Bu ne vicdansızlıktır! Daha düne kadar depremzedelerimize bedava ev vadediyorlardı, bugün kapı dışarı ediyorlar. Suç üstü yakalanınca da hemen işi başka tarafa çevirip kendilerini kurtarmaya çalışıyorlar. Düşünün ki, bunlar daha kaybettikleri bir seçimde böylesine bir hırsla sağa sola saldırıyor, Allah muhafaza seçim sonuçları tam tersi çıksaydı neler yaparlardı düşünmek bile istemiyorum" diye konuştu.

Tekirdağ Belediyesi hakkında, depremzedeleri kaldıkları otelden çıkarmaya çalıştığı iddiasıyla İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma açılmıştır.

Konuyla ilgili açıklama CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz, 569 depremzedemizi 8 Şubat’tan bu yana misafir ederek, ihtiyaçlarını karşılıyor. Otel anlaşması sona erince, süre uzatımı yapılarak hizmetin devamı sağlanıyor. Buradan belediyemize saldırıp soruşturma açmak algı operasyonudur. Prim vermeyiz. Depremde vatandaşlarımızı enkaz altında çaresiz bırakan, afet yerinde çadır satan iktidarın, algı oyunlarıyla milletimizi kandırmasına izin vermeyeceğiz" demişti. (HABER MERKEZİ)