Erdoğan: Fahiş fiyat artışlarının önüne geçeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Raftaki fahiş fiyatı durduracağız. Enflasyonu kısa sürede kontrol altına alacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş’ta toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada 'maliyetlerdeki artış ve fırsatçılar' nedeniyle ortaya çıkan fahiş fiyat artışlarının önüne geçeceklerini söyledi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

BİRİLERİ AFETLERİ ALET ETTİ: Kahramanlığın kitabını yazan Maraş'tayız. Türkiye'nin köşe taşı Kahramanmaraş sağolsun bizi yine bağrına bastı. urası 7 güzel adamın şehridir. Aynı zamanda hepsinin yüreği birbirinden güzel 1 milyon 200 bin Maraşlının şehridir. Bugün Maraş bizi bir kez daha erkeği kadını ile genci yaşlısı, esnafı çiftçisi tüm kalbiyle bağrına bastı. Rabbim uhuvvetimizi güçlendirsin. Aslında bu buluşmayı haftalar öncesinden planlamıştık. Akdeniz ve Ege'de yangınlarla, Karadeniz'de sellerle boğuştuğumuz dönemde ziyaretimizi erteledik. Devletimiz tüm kurum ve imkanlarıyla afetlerin önlenmesi, vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi, hasarların tazmini, zarar gören yerlerin yeniden ihyası için çalışmaktadır. Afetler sırasında birileri kendi kısır çekişmelerine alet etmenin gayretin içine düşmüştür.

BAY KEMAL SORUYORDU ARTIK SESİ ÇIKMIYOR: Büyümede rekor üzerine rekor kırıyoruz. Yıllık ihracatımız 207 milyar doları geride bıraktı. İstihdamda salgın öncesinin de üzerinde seviyeye geldik. Merkez Bankası rezervlerimiz 118 milyar doları buldu. Bay Kemal ne diyordu, 128 milyar dolar nerede, bunu sorup duruyordu. Dikkat ederseniz artık hiç sesleri çıkmıyor. Çünkü bunlar akşam yalan, sabah yalan. Zaten bunlar yalan terörü estirdiler. Artık ağızlarını açacak halleri bile kalmadı. İnşallah enflasyonu da en kısa sürede kontrol altına alarak, raflardaki, etiketlerdeki fahiş fiyat anlayışının da önüne geçeceğiz.

ÖDENECEK BEDELLERİ ÖDEDİK: Fırsatçılarla mücadele ederek milletimizin refah seviyesini daha da yukarıya taşıyacağız. Türkiye'yi yokların ve yoksulların ülkesi olmaktan biz kurtardık. Her bir insanımızın derdiyle dertlenmek boynumuzun borcudur. Bunlar avara kasnak gibi boşa dönüp duruyorlar. Lafla peynir gemisi yürütmeye çalışanlar, abesle iştigal edenler bu milletin hiçbir derdine derman olamaz. Hala akılları tek parti zihniyetini ülkeye yeniden hakim olmaya kalkanlar bu milletin derdine cevap veremezler. Ödenecek bedelleri ödedik, katlanılacak tüm sıkıntılara katlandık, artık bunların hasılasını toplama, büyük, güçlü Türkiye'yi adım adım inşa etme vaktidir. (HABER MERKEZİ)