Erdoğan, futbol anılarını anlattı

'Şut ve Gol: Türk Futbol Tarihi Sergisi'nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, futbol anılarını anlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şut ve Gol: Türk Futbol Tarihi Sergisi'nin açılış törenine katıldı.

Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Gördünüz veya göreceksiniz bir kupayı ortadan bölmek suretiyle adeta barışa selam çakan bir anlayışın bu sahalarda vücut bulduğuna şahit olduk. Futbol deyince bizim dünyamızda ayrı ve çok özel bir pencere açılır. Kağıttan futbol toplarını yaptığımız, taşlardan kale direği oluşturduğumuz, bunların yanında şimdiki futbol topları nerede?

Dikişle topların hazırlandığı, kafayı vurduğun zaman kafanı param parça eden o günleri unutmak mümkün değil. Oralardan artık buraya geldik. Aklı ermeye başladığından beri futbolla hem sahada yer alarak hem de seyirci olarak ilgilenmiş bir kardeşinizim. Çamur, batak sahalarda oynadığımız o günleri unutmak mümkün değil,

Mazisi 60 yılı aşan bu futbol aşkımızdan geriye ne kaldı derseniz söyleyeyim, geriye kalan tek şey; çalımlarla, asistlerle, şutlarla, olursa gollerle 90+ uzatma. Tabii o zamanlar hakemler sağ olsun uzatma da vermiyorlardı. 90 dakikaya sığdırılmış muhteşem görsel şölenler ve onların kahramanlarıdır.

Bizim dönemimizde öyle futbolcular vardır ki, biz onları sadece yetenekleri ve golleriyle hatırlamakla kalmıyoruz; biz onları asıl dürüstlükleriyle, efendilikleriyle velhasıl insanlıklarıyla rahmetle, saygıyla, hasretle yad ediyoruz.

Mesela, belki de dünyanın en kabiliyetli oyuncularından, bizim elimizdeki açık tribün kartıyla o zaman Dolmabahçe'ye ücretsiz giriyorduk, Lefter üstadımızı seyrediyorduk. Tüm takımların taraftarlarınca 'Futbolun Ordinaryüsü' olarak anılıyordu. Tek başına takım olarak bilinen Baba Hakkı, futbolcuların tamamının ağabeyi olarak görülüyordu. Efsane futbolcumuz, rahmetli Metin Oktay, sadece gözlerin bile yakalaması mümkün olmayan hızdaki şutlarıyla ve hava toplarına yükselişteki özellikleriyle ayrı bir unvanı hak etmişti. Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Halit Kıvanç'ın futbol anlatımları bile başlı başına bir zerafet timsaliydi. Dünyada da Pele'den Zidane'a, Cruyff'tan Müller'e kadar nam salmış nice futbolcular vardı." (HABER MERKEZİ)