Erdoğan ile Putin, Astana'da bir araya gelecek

Şangay İşbirliği Örgütü’nün zirvesine katılacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, yarın Astana'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3-4 Temmuz’da Şangay İşbirliği Örgütü’nün (ŞİÖ) Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılacak. Kazakistan'ın Astana kentinde yarın başlayacak zirve kapsamında, Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ile de bir araya gelmesi bekleniyor. 

GÜNDEMDE SURİYE VAR

Erdoğan ve Putin’in ajandasında hangi başlıkların yer alacağını Sputnik’e değerlendiren Uluslararası İlişkiler Uzmanı Doç. Dr. Levent Ersin Orallı, "Masaya gelebilecek çok önemli konu başlıkları olduğu gerçeğinin bilincindeyiz. Bunlardan ilki Suriye meselesi olacaktır" dedi. Orallı, şöyle devam etti: 

"Suriye'nin toprak bütünlüğü çerçevesinde Türkiye'nin uzun zamandan beri masaya koyduğu olası çözüm önerileri Erdoğan ve Esad’ın görüşme sürecini beraberinde getirebilir. Türkiye'nin temel güvenlik kaygıları Rusya’ya aktarılacağı ve Moskova heyetinin bu konudaki duruşunu açık bir şekilde gözlemleneceği kanaatindeyim. Türkiye defalarca Suriye'nin toprak bütünlüğünden yana olduğunu vurguladı. Özellikle Suriye’nin içişlerine karışmak gibi bir niyetinin olmadığı vurgusunu yaptı. Bunula birlikte Suriye'de Esad yönetiminin büyük oranda Moskova ve Tahran yönetimleri ile birlikte hareket ettiği ya da hareket etmek zorunda olduğu gerçeği, Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerde Suriye’nin temel gündem meselesi olmasını kaçınılmaz kılmaktadır."

 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Etiketler erdoğan putin astana