Erdoğan, Stoltenberg'le görüştü: Rusya-Ukrayna krizi diyalogla çözülmeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Jens Stoltenberg'le telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Rusya-Ukrayna geriliminin de ele alındığı görüşme Erdoğan, krizin diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'le telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede Ege Denizi, Doğu Akdeniz, Libya ve Afganistan'daki gelişmeler, Rusya-Ukrayna krizi ve bölgesel meseleler değerlendirildi.

Açıklamada, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Türkiye'nin yapıcı adımları ve ısrarlı çağrıları sayesinde bugün Ege ve Doğu Akdeniz'de sakin bir havanın hakim olduğunu belirtti” ifadelerini kullanıldı.

'LİBYA'DA YENİ HÜKÜMET DESTEKLENMELİ'

Erdoğan'ın, iç savaş yaşanan Libya'yı seçime götürecek yeni hükümetin desteklenmesini söylediği aktarılan açıklamada, “Libya'da yeni hükümete savunma ve güvenlik alanında destek verilmesi gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin imzaladığı anlaşmalar çerçevesinde bu doğrultuda katkı sağladığını dile getirdi” denildi.

ABD'nin asker çekmeye hazırlandığı Afganistan'daki gelişmeler ile Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimin de ele alındığı belirtilen açıklama şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO'nun imkan ve kabiliyetlerini de kullanmak suretiyle Afganistan'a desteğin de en etkin biçimde sürdürülmesi gerektiğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna krizinin Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve Minsk Anlaşmaları temelinde, diyalog yoluyla çözümlenmesi gerektiğine inandıklarını ifade etti.” (HABER MERKEZİ)